Renault Grand Scénic 2.0 16V Tech Line (2007)

Renault Grand Scénic 2.0 16V Tech Line (2007)

UitvoeringGrand Scénic 2.0 16V Tech Line
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008

De B-Klasse werd te klein door de komst van een tweeling. We konden de kinderzitjes alleen achterin kwijt en zagen de baby’s dus niet goed. Ik kon de Benz omruilen voor en Scenic uit de pool.

Wat op het eerste gezicht goed bevalt is de ruimte. De Scenic is merkbaar veel ruimer dan de B-Klasse. De tweelingkinderwagen kan er ruim in en er kunnen dan ook nog boodschappen bij, wat in de B niet kon.
Comfort is ook goed, de vering en het rijgedrag zijn erg comfortabel. Wel vaag, maar daar hou ik van. De zit is erg goed, de stoelen zijn met leer bekleed wat ze iets steviger maakt en dat zit lekker. Achterin is de hoofdruimte beperkt door het glazen dak.

Wat hebben we er allemaal opzitten, het is een Tech-Line dus de meeste zaken als keyless entry en verlichte portieren, electrische ramen etc zit er allemaal al op.
Als extra's:

-Trekhaak
-Bagagenet
-Reservewiel
-Parkeerhulp voor en achter

AL met al aardig compleet.

Brandstofverbruik is even wennen. De Scenic rijdt op LPG en er hangt een 55 liter bruto tank onder. De actieradius op gas is dus niet zo denderend, maar goed, daar kies je voor. Brandstofverbruik lijkt zo rond de 1 op 10 uit te komen.

De Scenic is voorzien van Cabasse en Carminat geintegreerde DVD navigatie met bluetooth, MP3 wisselaar en 4*40W stereo. En dat bevalt. Goed systeem. Systeem is goed geintegreerd. Navigatieaanwijzingen zijn superduidelijk met foto’s van de borden boven de snelweg. Geluidskwaliteit van de geintegreerde Bluetooth carkit is ook goed.

---- Na de eerste 1000km. -----
De auto rijdt heerlijk. Nu begrijp ik dus wat men met frans comfort bedoelt. Heerlijke wegligging. Ja, wel vaag en deinend, maar daar hou ik juist van. Ik maak 50.000 km per jaar en wil het liefst zo min mogelijk van de oneffenheden op de weg voelen. De Scenic glijdt overal overheen, snelheidsdrempels zijn amper te voelen.
Stoelen zijn ook goed, Zitting is aan de korte kant maar dat hebben bijna alle merken. Zit achterin is ook goed.
Wat opvalt is dat de draaicirkel veel kleiner is dan die van de B-Klasse. Een parkeervak indraaien gaat nu moeiteloos en met de B was het altijd steken.

---- Na 20.000 km -----
Ondertussen 20000km met de Scenic gereden. Probleemloos. En de eerste vakantie achter de rug. Ik heb ondertussen 1 aanpassing aan de auto gemaakt, ik heb de derde zitrij verwijderd voor extra plek. Op de plaats van stoel 6&7 zitten nu twee redelijk grote bakken. Op wintersport is de Scenic een ideale auto. Er past wintersportkleding en skischoenen (geen ski's) voor twee volwassenen in, een tweelingkinderwagen, 2 campingbedjes met matrasjes en twee wipstoeltjes. Past probleemloos. Kleine spullen kunnen in alle opbergvakjes een plekje vinden.
Het rijden op vakantie gaat ook probleemloos. De auto rijdt heerlijk, altijd 1 op 10 (op LPG). De zit is goed. En volgeladen is 150Km/h ook gewoon te halen.

Kortom, echt een ideale gezinsauto voor een jong gezin. De kinderen vinden het glazen dak leuk om naar buiten te kijken. En er zijn genoeg bakjes voor snoetenpoetsers, tissues, schone luiers, etc. En ja, er zit hier en daar een rammeltje en een kraakje als je over een heuvel rijdt, maar als er twee kinderen met rammelaars achter je zitten merk je dat niet eens.

Geen problemen tot nu toe.

Ja, er miste een afdekstripje van een dakdrager waardoor hij iets ging fluiten. Is door dealer Stam in Utrecht binnen een dag opgelost.

Update

Korte update. Geen bijzonderheden. Ook tijdens onderhoud geen rare dingen. Heel af en toe werkt de LPG installatie niet, de zekering zit wat los, even de zekering er uit en dan er in en dan is het opgelost.

De Scenic zal niet meer prive worden gebruikt. Vanaf nu rij ik er alleen zakelijk in. Hoewel de auto erg groot is, vond ik 'm met drie kleine kinderen toch te klein.

Gewisseld

Na 80.000 probleemloze km's in drie jaar heb ik de Scenic ingewisseld. Ik kan iedereen met een gezin de Scenic II aanbevelen, ideale auto. Ik heb er verbouwingen mee gedaan, aanhangers mee getrokken, dakbalken en zonneschermen mee vervoerd. Het is een fijne auto geweest.

PRIVATE LEASE Renault Scénic