Renault Grand Scénic 2.0 16V T 165 Privilège Luxe (2004)

UitvoeringGrand Scénic 2.0 16V T 165 Privilège Luxe
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

Totaal ervaring bij inruil

ERVARINGEN.

Deze auto 4,5 jaar geleden gekocht met de gedachte dat de storing reputatie van Renault toch niet zo erg zou zijn al verwacht. De eerste rit was al een veeg teken toen door steenslag mijn voorraam al binnen 50km aan vervanging toe was.

Wat betreft het comfort heb ik niets dan lof, De privilege luxe waar ik in rij heeft een fris licht interieur, uitmuntende opbergmogelijkheden en het dasboard kastje is gekoeld zodat je chocola tijdens een warme rit niet smelt.
De 3e zit rij hebben we veel vaker gebruikt dan voordien verwacht en als de stoelen van de 3e zit rij ingeklapt zijn heb je een ideale ruime bergruimte.

Het rijden met de Renault heb ik altijd als zeer prettig ervaren, motor 2.0 heeft ook op LPG meer dan voldoende kracht. Wat betreft het sturen en remmen voldeed de auto wat mij betreft uitstekend.

Echter buiten het rijden en comfort verwacht je een betrouwbare auto en daar heeft Renault mij lelijk laten zitten. De onderhoudskosten en afschrijving zijn buiten alle proporties. Nu de auto weer aan een onderhoudbeurt toe is hebben wij besloten niet meer bij de garage langs te gaan en de auto weg te doen.

pluspunten
- Ruime fris ogende wagen.
- Fijne bediening
- Heerlijk comfortabel.
- heelijke grote bagage ruimte met als extra 2 weggeklapte stoelen
- Handsfree functie : ideaal, geen gepruts meer met sleutels of afstandsbediening
- Automatische verlichting : lichten gaan aan zodra je start
- Automatische handrem.
- Bandenspanning sensoren
- Automatisch dimmende achteruitkijk spiegel.
- Vast zonwering in achterportieren

Bijna teveel om op te noemen.

Handsfreefuntie - al binnen een maand werkte de handsfree functie niet op rechter voor portier. Portiergreep vervangen.
Na 4 maanden alle portier grepen vervangen ivm aanhouden storingen aan de Handsfreefuntie. Inmiddels diverse keren niet kunnen starten ten gevolge van lege accu’s omdat de auto elektronica niet uitgeschakeld werd door de elektronica problemen met de Handsfreefuntie. Alles is onder garantie verholpen maar heeft veel ergernis veroorzaakt.
Links achter is inmiddels weer defect.

Tijdens het rijden is er tot 2 keer toe spontaan een raam het portier ingevallen, beide keren onder garantie gerepareerd.

Door vele elektronica problemen waardoor het elektronische circuit bij sluiten van de deuren niet wordt afgeschakeld diverse keren een lege accu gehad. Hierdoor slijten de accu’s snellen en zit in mijn 5 jaar oude scenic inmiddels de 4e accu.

Brandstof leiding lek waardoor deze in zijn geheel vervangen moesten worden, reparatie meet hoge arbeidsloon kosten.

Stuurstang koppelingen vervangen, waren al naar 4 jaar versleten.

Dashboard defect en dit bleek een zeer dure aangelegenheid te zijn.

Handrem is een keer vast blijven zitten na een stop op een helling en de handremkabel is vervangen om dat een van de 2 kabels gebroken was.

De auto is ondanks onderhoud bij de dealer nog nooit zonder aanvullende werkzaamheden goedgekeurd voor de APK.

Kosten

Het rijden in een Renault scenic is mij al met al slecht bevallen, verbruik op LPG van 1 op 9 waardoor actieradius slechts 320km was,
Zeer hoge onderhoudskosten; gemiddeld tijdens de periode dat ik de auto had €120,00 per maand.
En een afschrijving van bijna €5000,00 per jaar.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee