Renault Grand Scénic 1.5 dCi 105 Tech Line (2005)
Uitvoering | Grand Scénic 1.5 dCi 105 Tech Line |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
de eerste indruk
Een rode grand-scenic tech line met alles er op en aan, een 1.5 dci, 4 jaar oud en dat voor maar 8000 euro. Aangezien ik 2 jonge kinderen heb leek het mij een goed plan deze aan te schaffen, voor dat geld mogen die 2 achter in de boel best vuil maken, en dat is natuurlijk ook het idee achter de auto, een kidscontainer zeggen ze bij op het werk.
maar, ik ben er zelf ook erg blij mee, alles doet het gewoon 100 %, geen problemen tot nu toe. Een ritje Ardennen met de kerst ging echt heel comfortabel en ontspannen. Alle snufjes lijken ook echt iets toe te voegen, en het opendak probeer ik in het voorjaar wel uit. Ben onder de indruk van het concept, ik denk dat alles het blijft doen dat ik altijd MPV ( scenic) blijf rijden
Dat geld ook voor diesel, dat rijdt echt heel relaxed, benzine mogelijk meer pit, maar dat heb ik helemaal niet nodig in de Scenic
Is er een minpuntje ? ik had graag het onafhankelijk te openen achterruitje gehad, nu moet de hele klep open, en das best een groot ding. Mijn vorige Laguna en stilo hadden dat, dan wil je dat niet meer missen. Ikmeld me in de zomer weer,dan heb ik er een vakantie en APK keuring op zitten, dan heb ik mogelijk een update
de winter achter de rug
Inmiddels heb ik de achterremmen laten ontluchten tijdens de privilegepas wintercheck. Echt een prima aanbod die privilegepas. 40 euro voor een heleboel nuttige zaken zoals gratis apk, 2 keer een vakantie check, en dan gratis vloeistoffen en lamjes ( mits nodig natuurlijk)
De rit naar de wintersport ging prima, De stoel in het middenachter eruit gehaald, en alle skies passen gewoon lekker makkelijk in de auto, geen skiboxmeer nodig. Winterbanden van continental doen het prima onder een scenic, en zijn ook makkelijk via marktplaats voor 350 euro te koop heb ik gemerkt.
Als het erg hard vriest doen de knopjes op de deurgreep voor het vergrendelen het niet ,Tevens hoor je de stabilisator rubber kraken bij strenge vorst In combinatie met veel pekelzout worden die "hard" en dan zijn ze stug, en gaan knarsen. Nu is het al weer boven nul, en nu hoor ik het niet meer.
Als je op de autobahn boven de 140 komt dan gaat de wind fluiten langs het opendak, dat kan na wat uurtjes doortuffen wel gaan vervelen. In Nederland waar ik niet zo hard rij, was mij dat nog niet opgevallen.
Dus einde van de update; veel plezier van de auto,alles werkt prima. Kids zijn erg blij met het Scenic concept,
een prima auto
Zoals aangegeven zou ik na de grote beurt en apk, en nadat ik er met het hele gezin 3 weken mee naar frankrijk ben gegaan een update schrijven. Eerst dan maar even het onderhoud en de daarbijbehorende kosten, kan ik erg kort over zijn. Bij de beurt en APK kwamen gelukkig geen grote zaken aan het licht. Renault garage Gouda gaf aan dat het gewoon allemaal goed was, geen electrische storingen, geen mechanische / airco zaken, moter is in goede conditie. Bovenop de beurt, kwam een ruitenwisser, en een motersteunrubber, dus voor 550 euro liep ik de deur weer uit. Aangezien ik de auto uit de lease, zonder beurt en of garantie heb gekocht mag dit als een aangename meevaller gezien worden.
De beurt was op woensdag en de vakantie begon op zaterdag. Met aanhanger en meuk van 4 personen begonnen aan een rit van 3000 kilometer. En wat een plezier is het dan om met dieselmoter en cruisecontrol te rijden. Standje 125 in frankrijk, en je schiet echt flink op. De 1.5 heeft echt geen moete met een aanhanger, maar je moet niet heel de rit in de 6 blijven, dat lijkt me slijtagegevoelig. Wel scjiet het verbruik omhoog. Maar ja, auto is zwaar, aanhanger weegt 500 kilo, airco aan, lichten aan, 2 dvd spelers op de opladers, en de ijskast op de oplader. Dat ga je natuurlijk wel merken in het verbruik,. Ik ging van 1 op 17 normaal gebruik, naar 1 op 13( bij die snelheid van 125)
De rit ging prima, geen klachten van het gezin over de stoelen, de zonnenschermpjes en de klaptafeltjes zijn echt top tijdens een reis met kinderen. Ik had trouwens de middelste stoel achterin thuis gelaten, dat gaf nog meer ruimte voor spullen.
Tijdens de vakantie is 1 van de deurknopjes gaan haperen, en kwam ik er achter dat het electrische dak bij veel tegenwind ging fluiten. Dat zijn dan ook gelijk de 2 opmerkelijke zaken tijdens de vakantie, want verder ging het perfect, en weet ik nu zeker dat het MPV concept, en dus scenic, voor mij perfect is uitgevalllen. De auto rijdt goed, alles werkt, zit slim in elkaar.
en in mijn geval zijn de aanschaf en kosten echt heel laag.
Ik kan gezinnen met jonge kinderen deze auto 100% aanbevelen.
Mochten er nog opmerkelijke zaken gaan spelen dan maak ik een update
lekker door tuffen
na 1,5 jaar tijd voor 4e update. Auto bevalt uitstekend. We rijden veel korte stukjes, en af en toe een vakantie met de auto. Voor boodschappen is hij wat te groot, en is de diesel ook niet nodig, maar de vakanties bevallen prima met deze auto. Alles gaat er is, skies, tenten enz enz. En tijdens lange ritten is de Scenic met dieselmoter natuurlijk op zijn plaats. Rijdt erg fijn, zuinig en confortabel. Bij mij is in 18 maanden dat ik de auto heb helemaal niks gebleken van electrische en/of mechanische ellende. Alles doet het nog prima, en de beurtjes leveren nooit rare dingen op. Ik heb remblokken laten vervangen, airco laten bijvulen, een apk, wat zaken van de beurt, voor zeg even 500 euro. De minpuntjes van andere scenic rijders begrijp ik ook. Zittingen zijn voor lange mensen te kort, bij stationair draaien ruikt de auto wel wat naar dieseldamp. Hier en daar een kraak of tik hoor ik ook. Maar goed, wij rijden vrij weinig,dus dat laten we gewoon zo. Uiteindelijk rijden we met een grote auto, voor weinig geld, Ik blij, vrouw blij, en v ooral kids blij. En ook de vriendjes van de kids blij, want op een feestje gaan we lekker met 6 kinderen in 1 auto naar de dierentuin (-:
Prima auto, wat kleine zaken
Inmiddels gaan we de 3e winter in met de grand scenic. Omdat ik veel kleine stukjes rij, en odat de accu er al een tijdje in zit heb ik hem zojuist bij de wintercheck laten vervangen door een nieuwe. Was dus niet kapot, maar ik wil graag wat zekerheid dat ik altijd kan starten gedurende de winter. Ook zijn er 2 ruitenwisserbladen opgegaan, en een soort scherm onder de auto bij de uitlaat in de buurt. Alle kosten waren 300.10 euro, dat lijkt me redelijk.
wat wel schrikken was, is het feit dat het digitale dashboard er mee ophield wat weken geleden. Ik wist al van andere scenic bezitters dat dat een keer ging gebeuren. Nadat ik voor 200 euro wat onderdelen heb laten vervangen is inmiddels alles weer okay. Verder rijdt de auto heerlijk, en heb ik geen verdere klachten of bijzonderheden
Na 2,5 jaar dus alleenmaar dat dashboard wat kapot gegaan is, verder allemaal normale sluitage zaken zoals beschreven in deze blog. Scenic is goede auto voor gezinnen, dat staat als een paal boven water