Renault Grand Scénic 1.5 dCi 105 Business Line (2007)
Uitvoering | Grand Scénic 1.5 dCi 105 Business Line |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik heb de auto nu al weer bijna 4 jaar, over een paar maanden kan ik een nieuwe (lease auto) bestellen.
Mogelijk wordt dat een Fluence, en anders waarschijnlijk een Clio Estate (als renault de lage-bijtellings versie (14%) ook voor de Estate creëert).
De Grand Scenic bevalt in de praktijk erg goed. Weliswaar forse bijtelling, maar in het gebruik is het een betrouwbare en zeer comfortabele auto gebleken. Vrijwel geen storingen (alleen de radio viel uit bij strenge vorst, en 1 keer een forse reparatie (vervanging van het motorvliegwiel vanwege speling)) en in de praktijk ook nog eens behoorlijk zuinig. In zomerse omstandigheden is 1 op 20 of beter zondermeer haalbaar als je veel op de snelweg zit.
Ik heb de auto aangeschaft mede omdat mijn zoon "door het dak heengroeit" van gewone auto's, en omdat mijn toenmalige Kangoo op lange ritten (ik werkte toen in Leeuwarden, vanuit Amsterdam) niet echt comfortabel was, vanwege het lawaai. Maar nu mijn zoon niet meer thuiswoont, is dat door het dak heengroeien niet meer echt een probleem. Dus voor de volgende auto kijk ik naar een 14% Clio, Citroen C3 of Renault Fluence. Deze laatste is puur electrisch, ben zeer benieuwd naar de actieradius ontwikkelingen.