Renault Espace 3.0 dCi V6 24V Initiale (2005)
Uitvoering | Espace 3.0 dCi V6 24V Initiale |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Rijdende iPad
Sinds zaterdag staat hier een zwarte Espace voor de deur. De uitvoering heet 'Initiale' en ik vermoed dat dat betekent dat alles dat erin past er ook in zit.
Alles gaat zo'n beetje geautomatiseerd (dat was in mijn Sharan wel anders, daar was alles mechanisch). Het is een beetje een soort rijdende iPad, deze auto. Het vroeg een half uurtje studie, maar ik snap nu hoe alles werkt.
De auto heeft 230.000 op de teller staan, maar de motor heeft er 85.000 achter de kiezen. Net als bij de Sharan houd ik de kosten bij. Ben benieuwd wat een Renault diesel per kilometer kost...
dat was het dan...
Nou, nou, nou nou nou, de kwaliteit van Renault... Ik weet het zo net nog niet. Bij aankoop een keuring gehad en met een kleine investering van 300 euro de auto weer helemaal OK (inclusief matten etc).
Maar bij de grote beurt eind mei waren we (incl voorbanden dat wel) ruim 1.300 verder. De dag erna scheurde de turboslang en ging de radiateur lekken, nog eens 1.100 verder. Dus 2.400 armer (weg vakantiegeld) ging ik vol goede moed op weg. Maar nog geen dag later begaven de sensoren van de brandstoftoevoer het, schade 4.500.
Met flink verlies meteen maar van de hand gedaan, want dat gaat me echt te ver.
Met mijn vorige Renault ook al van dit soort ellende gehad, dus dit was de laatste. Dit was het dan voor de Espace en voor Renault...
for the files
Voor het dossier: het verbruik kwam net op 1 op 10 (diesel). Het comfort van de auto was wel heel goed (reed en zit lekker), maar de kwaliteit is verder zeer matig. Naast de motorische problemen deed de keyless entry het soms wel en soms niet, bijvoorbeeld.
de kosten op een rij
De kosten van deze Espace zijn geweest (januari-juni 2012):
Exclusief afschrijving: 0,76/km
Inclusief afschrijving: 1,34/km
Gemiddeld verbruik 1 op 10,26
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee