Renault Espace 3.0 dCi V6 24V Initiale (2004)
Uitvoering | Espace 3.0 dCi V6 24V Initiale |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na wat mindere ervaringen met een Land Rover ben ik overgestapt op een Espace, toevallig tegen een 2e hands versie aangelopen waar echt alles op en aan zat, een 3.0 dci Initiale.
Tijdens de proefrit genoten van het comfort, de stilte en ook de ruimte die deze auto te bieden heeft.
Inmiddels rij ik ca. 1,5 jaar met deze auto en ben ik wel iets anders tegen het geheel aan gaan kijken. De dealer is al heel vaak bezocht (ze kennen zelfs het nummerbord al uit hun hoofd), ongeveer de helft van de auto is vervangen door nieuwe schakelaars, sensoren en ja, ook de gehele motor. Later ook gemerkt dat het niet de eerste motor was die sneuvelde in deze auto.
Inmiddels rij ik weer 7.000 km met de nieuwe motor en al weer komen er grote roetpluimen uit de uitlaat als je optrekt. In een tijd van schoon-rijden zou dit soort product gewoon niet verkocht mogen worden.
Al met al is deze Espace een groot drama en staat ie hoog op de nominatie om er uit gegooid te worden.
Wat wel vermeld mag worden is de bijna eindeloze aandacht van de dealer in kwestie, of zou het uit schaamte voortkomen...
regensensor kapot
motor vervangen
turbo kapot
gewoon niet starten
dak wat niet sluit
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee