Renault Espace 2.0 16V Expression (2005)
Uitvoering | Espace 2.0 16V Expression |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Op het moment dat we rondkeken voor een andere auto heb ik mijn enige eis heel duidelijk gemaakt aan mijn vrouw; "ik wil geen Renault". Na vele auto;s bekeken te hebben kwamen we uit bij een Espace en een Zafira. Na de proefrit was ik verkocht; de Espace reed heerlijk, zag er erg goed uit, de onderhoudshistorie was bekend en bovendien had 'ie relatief weinig kilometers (163.000 op LPG-G3).
M
omenteel rijd ik voor mijn werk zo'n 40.000 km op jaarbasis, daar komen de uitstapjes enz nog overheen... In een half jaar tijd dus 25.000 probleemloze km's afgelegd. De Espace is een fijne wagen; goed zicht (ook voor de kinderen achterin), goed uitgerust, goede stoelen, en een heerlijke wegligging. Het verbruik valt me erg mee. In de stad rijd ik normaal en op de autoweg rijd ik wat vlotter (ca. 140 km/u en waar het kan nog iets harder wanneer ik alleen rijd). Het verbruik is dan gemiddeld 1:9 en dat is netjes voor een wagen van 1700kg op gas. Ak. week gaat de Espace (sinds in mijn bezit) voor het eerst voor een grote beurt. Op het moment functioneert alles prima dus ik ben benieuwd naar de kosten. Wordt vervolgd.
erg tevreden
De Espace is een bijzonder prettige en betrouwbare metgezel gebleken. Nog altijd rijden we deze Espace met veel plezier. Door de hoge zit, de hoge mate van comfort en het weggedrag stap ik relaxed uit na weer een ritje woon- werkverkeer van Leeuwarden naar Valkenburg (330 km). Bovendien door de ruimte ideaal voor een gezin met kinderen. Ook tijdens de verhuizing kwam 'ie goed van pas want een tafel die niet in de Opel Combo paste, ging moeiteloos in de Espace (zonder de stoelen). De makkelijk uitneembare stoelen zijn overigens wel erg zwaar waardoor mijn vrouw 2 krassen in de lak heeft gemaakt bij het in- en uitladen.
De Espace rijdt nog altijd prima op LPG.Het verbruik van 1:10 gecombineerd vind ik netjes voor zo'n grote auto. Dit geldt voor een rustige rijder binnen de bebouwde kom en een cruisecontrol-rijder met 140 op de snelweg.
Qua onderhoud/ reparaties is de auto ook zuinig. Enige dat vervangen is de afgelopen 50 dkm is de dynamo, accu en remmerij rondom; allemaal slijtage onderdelen en redelijk betaalbaar. Nu volgt de distributieriem + waterpomp.