Renault Clio TCe 90 Energy Expression (2014) #2
Uitvoering | Clio TCe 90 Energy Expression |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Daar is ie dan
Vandaag is de voorloper geleverd. Een Clio TCe 90 Expression met extra opties zoals Airco, cruise control en Gris Cassiopee metaallak. Ziet eruit als een leuk karretje. Ben benieuwd hoe het rijdt
De eerste 4000 km
Nou de eerste 4000 km zijn achter de rug en dus kan ik wel een inschatting maken van het wagentje.
De auto rijdt heel volwassen. Het motortje is pittig maar daardoor ook en beetje springerig. Het maximum koppel zou bij 150 tpm moeten komen maar dat voelt niet zo, sterker nog dat voel je pas bij ruim 2500 misschien wel 2700 tpm. Dan komt er een duw in de rug die wel lekker is.
Versnellen/inhalen in z'n 5 duurt erg lang dan is terugschakelen wel beter.
Met mijn vorige auto (Laguna) pastte ik veel het nieuwe rijden toe. Met deze auto is dat wat minder prettig. De auto wordt erg brommerig als je probeert om 60 in z'n 5 te rijden.
Het comfort is goed maar op langere afstanden zijn de stoelen wel wat kort en is de auto wat springerig.
Het multimediasysteem met bluetooth, navigatie etc. is erg fijn. Werkt goed, is overzichtelijk maar bevat dan helaas geen actuele file of reisinformatie das wel weer jammer.
Het start/stopsysteem vergt even gewennig om de auto in z'n vrij te zetten maar werkt dan wel heel snel en soepel.
Al met al een prima wagen voor een nette prijs. Rond 5 december komt mijn nieuwe auto en tot die tijd kunnen we dit prima volhouden.
Verbruik ligt rond de 1 op 17.
kraken
Inmiddels ruim 5000km gereden en het valt me op dat de auto erg veel kraakt. Ik weet niet of andere clio berijders daar ook last van hebben maar met name bij het optrekken valt me op dat de koets erg veel werkt.
Verder blijft het verbruik lekker laag en blijft het opvallen hoe je 400 km kan rijden zonder dat de benzinemeter loskomt. Pas als je over de helft van actieradius heen bent, begint ie te zakken.
Kraken
Het kraken wordt helaas niet minder, eerder erger. Nu het wat kouder wordt merk je dat de koets daar wel echt last van heeft. Ook klappert er iets rechtsvoor. Het was mijn plan om naar de garage te gaan, maar volgende keer komt mijn eigen auto dus dat mag de leasemaatschappij gaan doen.
Van het weekend weer met 4 personen, 2 volwassenen en 2 kids flink wat kilometers afgelegd en dat valt echt niet tegen. Ruimte is er voldoende en ook het rijden met 4 man aan boord valt niet tegen. Wel moet je regelmatig terug naar z'n 4 om even wta vlotter in te halen.
Recent ook de stand gekregen van de fuelchallenge waar ik met mijn collega's aan mee doe en ik mag niet klagen. Het verbruik zou volgens de leasemaatschappij 5,3 liter op 100 km moeten zijn. Mijn pratijkverbruik ligt op 5,5L/100km.
Al met al weinig te klagen over deze voiture.
So Long
Dat was 'm dan, mijn voorloper is weer terug naar de leasemaatschappij. Vandaag de Clio achtergelaten bij de dealer en mijn eigen peugeot 308SW opgehaald.
In 2 maanden tijd ruim 10000 km met de Clio afgelegd en eerlijk is eerlijk er hadden er best nog wel wat bij mogen komen.
Al met al een prima wagen. Geen storingen gehad en afgezien van het kraken bij het optrekken geen klachten. Natuurlijk zijn er wel wat gekke zaken maar ja dat heb je altijd.
Waarom kan je de media op de USB stick niet selecteren op artiest? Of waarom moet het een optie zijn om het raam aan de bestuurderszijde in 1 keer te laten zakken?
Over het motortje niets dan lof, ik was er huiverig voor aangezien ik veel snelweg rijd, maar dat viel niet tegen. Dat geldt ook voor het verbruik, natuurlijk niet de fabrieksopgave, maar voor het overwegend snelweg rijden is 5,5 op 100 km geen slechte score.
Dit was mijn 3e clio en misschien wel de beste, maar hier eindigt de review over deze auto.
PRIVATE LEASE Renault Clio

Renault Clio Estate Energy TCe 90 Limited | Trekhaak | Navigatie | Airco |
- 2016

Renault Clio Estate BWJ 2015 1.5 dCi 90 PK ECO Dynamique NAVI / AIRCO / CRUISE / KEYLESS / BLUETOOTH / LMV
- 2015

Renault Clio Estate 0.9 TCe Night&Day R-Link, Cruise, Navi, NAP!
- 2014