Renault Clio TCe 120 Expression (2014)

Uitvoering | Clio TCe 120 Expression |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste ervaringen met nieuwe clio automaat
Omdat wij onze elektrische fietsen wilden meenemen en eigenlijk alleen een trekhaak op onze vorige auto wilden wat qua gewenste kogeldruk niet kon , moesten wij uitzien naar een andere auto.
Er zijn bijna geen auto s in deze klasse die een max kogeldruk van 75 kilo mogen hebben zoals bij deze clio.
Bij de meeste houdt het op bij 55 kilo en 2 fietsen plus rek is 73 kilo.
Ik denk dat er heel veel mensen rond rijden met een fietsen rek waar gewoon te veel gewicht op staat.
Was al eerder bij de introductie van de clio geweest maar paste er toen niet goed in vanwege model met zonnedak en mijn eigen lengte van bijna 2 meter.
Vond hem altijd geweldig mooi dus opnieuw naar de dealer en passen in een clio zonder zonnedak en daar kan ik met mijn bijna 2 meter dus gewoon prima in zitten.
Toen proefrijden met een automaat want dat wilden wij weer gezien de prettige ervaringen met onze vorige auto , een honda jazz hybride.
Dat reed prima dus rond de tafel met de verkoper en meteen een goede inruil geboden maar nadeel is de enorme levertijd van 4 maanden.
Dat heb ik al eerder bij de hand gehad met een ander merk .
Beloven aflevering en iedere keer kwam er een maand bij dus daar trap ik niet meer in.
De clio automaat wordt waarschijnlijk minder verkocht want ook proefrijden was met een gt met een strak onderstel en niet met een
clio tce 120 expression automaat waar ik voor ging.
Had zelf op het internet deze auto bij een dealer zien staan op 1,5 uur rijden van mijn woonplaats dus even gebeld en de volgende dag er naar toe.
Auto was al voorzien van de nodige opties ; andere velgen en mooie zijstrips .
Trekhaak en achter parkeer sensoren er nog bij gekocht.
Mocht zelfs met deze nieuwe auto zo uit de showroom even een stukje rijden.
Hulde voor deze dealer dus. ( Blekkink in Aalten )
Ook daar een prima inruil dus de clio gekocht en een week later opgehaald.
We hebben nog niet echt veel kilometers gemaakt dus dit zijn de eerste ervaringen .
De motor in combinatie met de automaat is echt geweldig .
Wat een power heeft dat ding en hij schakelt zo mooi soepel en snel een feest om mee te rijden.
Hij pakt erg mooi op en ook het motor geluid is ver op de achtergrond.
Hij rijdt en voelt aan als een klasse hoger.
Motor zal bij een kilometer of 5000 best wel zuiniger worden maar de eerste metingen zijn nu al prima.
Heb al 1 op 17 gehaald op de afstand en gemiddeld geeft de computer nu 5.9 aan.
Het rijgedrag is erg fijn en comfortabel met een paar erg goede stoelen met veel steun.
Auto is wel wat minder overzichtelijk naar opzij en achter in vergelijk met mijn vorige auto vandaar ook de parkeer sensoren.
Ook blij dat onder deze auto een reserve wiel hangt.
Geen ellende met die plakzooi bij een lekke band.
Ook tevreden met het multimedia gebeuren zoals radio , navigatie
en bellen werkt prima.
Over een paar duizend kilometer meld ik mij weer om dan meer over het verbruik te kunnen vertellen.
5 maanden clio automaat.
5 maanden dus alweer en wat is het een fijne auto.
Ben erg tevreden over de clio hij rijd heerlijk en ook de automaat is grote klasse.
De motor heeft ruim vermogen en gaat er graag vandoor als je het gas wat dieper intrapt.
De automaat werkt super en probleemloos .
Er zijn totaal geen problemen geweest de eerste 5 maanden .
Ik lees regelmatig over problemen met het r link systeem .
Op deze clio zit de instap navigatie dus niet het r link systeem en dat werkt prima.
Ik kijk regelmatig bij het tanken naar het verbruik en ik kom zelf uitgerekend tot een gebruik van 1 op 15.5 .
Dat is uitstekend voor een automaat met deze motor.
Ben ook zeer tevreden over de rust in de auto en de luxe stoelen die zeer goed zitten .
Ook nog het vermelden waard de handige cruise control.
Wat blijft is het mindere zicht naar opzij en achter maar ik ben er nu aan gewend .
Gewoon even goed kijken bij rijbaan veranderen en invoegen .
en je spiegels goed zetten.
1 jaar renault clio
Een jaar renault clio en wat valt er te vertellen .
Een puntje van kritiek ik moest pas wat olie bijvullen en dat ben ik niet gewend met nieuwe auto s.
Dit bij onderhoud aan de dealer door gegeven en er is toen naar gekeken .
Een week later een mail van renault dat dit bekend is bij de 1.2 motor en dat er nieuwe software komt om dit te verhelpen .
Heb ik nog niet eerder gehoord dat software invloed heeft op olie verbruik .
We wachten af.
Voor de rest nog steeds erg blij met mijn clio en na een jaar geen rammels of andere problemen .
Hij rijd nog steeds erg goed en de automaat is echt geweldig.
Ik hou mijn benzine verbruik bij en over de laatste 6500 km was het gemiddelde 1 op 15.6.
Dat is heel erg goed dus voor een automaat.
Mijn vorige auto was een honda jazz hybride en daar kwam ik maar iets verder mee op een liter.
Terwijl deze motor een stuk meer power heeft ten opzichte van een honda jazz hybride.
Het werd altijd wel verteld maar ik weet het nu ook franse auto hebben geweldige stoelen het zit comfort is erg hoog in deze auto.
Ik rijd er met plezier in .
2 jaar renault clio
De renault heeft de tweede service beurt gehad.
Dealer heeft een zwetende pakking gezien die nog vervangen gaat worden onder garantie.
Voor de rest geen problemen .
Auto rijd gewoon nog steeds erg goed .
Geen rammeltjes of andere bij geluiden .
Dat heb ik wel eens anders mee gemaakt bij nieuwe auto s.
Conclusie nog steeds meer dan tevreden met deze clio.
PRIVATE LEASE Renault Clio