Renault Clio Estate TCe 90 Energy Expression (2013) #5
Uitvoering | Clio Estate TCe 90 Energy Expression |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
eerste km en tankbeurt
Uitvoering; 0.9 tce Expression, rouge flamme, privacy glas, achteruitrijsensoren en audiosysteem met navigatie. chroom pakket buiten en pakket Noir binnen. 16 inch vijfspaaks zwarte velgen. Een plaatje van een auto. Besteld en opgehaald bij Oving te Zwolle. Nette prijs, keurige afhandeling en levering. Eerste update Medianav update was goed te doen.
Rijden in eco stand doen we op de 80 km/h weg en snelweg. Voor echt meer power gewoon de eco knop uitzetten. Dan gaat de 0,9 tce als een 1600. Verbruik valt nog wat tegen (1;15,5). Dit zal vast beter worden als het motortje wat meer km heeft gedraaid. Stoelen zitten erg comfortabel. Voldoende ruimte voor twee honden achterin. Al met al zeer tevreden. Wordt vervolgt.
verbruiksmonitor wordt bijgehouden. Het verbruik valt nog wel wat tegen.
De clio rijdt over het algemeen erg fijn. stoelen zitten goed. ik heb wel een midden arm steun besteld bij VKV voor net dat extra comfort. Wel veel wingeruis langs de ramen op de snelweg. motor is best pittig als je de eco uit zet. De snelweg op accelereren en dan lekker hoog in toeren krijg je toch een beetje een coureur gevoel.
raar dat bijrijders zonneklep geen spiegel heeft. via dealer voor wel te bestellen voor een kleine 40 euro. een keer de medianav in de stress gehad. wilde niet meer opstarten. de code was nodig. deze opgevraagd via dealer, ingevoerd en het werkte weer. Verder ben ik tot nu toe erg tevreden met medianav.
vervolg
clio estate bevalt goed. Golden retriever en westie kunnen goed achterin. Plaats op achterbank is voor kinderen. Ruimte houdt niet over.
Tot nu toe één keer een vastloper in medianav gehad. Opnieuw opgestart met wachtwoord en geen probleem meer gehad.
Armsteun van VKV geplaatst, echt heel eenvoudig. Montage aanwijzing met behulp van foto,s. Makkelijk binnen 30 minuten gemonteerd. Armsteun is langer dan de originele van de dynamique dus met deze armsteun goede steun voor de rechterarm en met opbergvakje. Vind het nog steeds een mooie en fijne auto. Verbruik;zie verbruiksmonitor.
Rijdt nog steeds erg goed. Snelweg op dan even eco knop uit en dan is de acceleratie is als een 1600. Perfecte cruise control naar mijn mening. Goed te bedienen aan het stuur. Arm steun is voor mij een must. Geen spijt van dat ik er een heb ingebouwd. Jammer van de schade op de motorkap. Twee kleine beschadigingen van steenslag ( alhoewel er een deukje zit) of een fietsstuur. Erg jammer dat er geen lakstift is voor de flamme rouge. Renault levert deze niet. Lakstift via een verfspeciaal zaak is na aanbrengen te donker. Wil ik het gerepareerd hebben moet de complete motorkap gespoten worden. Op clioclub.nl bij clio 4 staan fimpjes hoe dat in zijn werk gaat. Aparte kleur die flamme rouge maar erg lastig te repareren.
Medianav werkt nu goed ( een keer een vastloper gehad) . Ik denk er over om volgend jaar menavrus erop te zetten. Voor 40 euro kun je dan filmpjes afdraaien en je hebt navigatie met de nieuwste kaarten. Geen kosten voor update. Bij renault moet je dik 100 euro neerleggen voor een kaart van europa. Standaard heb je namelijk geen frankrijk