Renault Clio Estate TCe 90 Energy Expression (2013) #4
| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 15 km |
| KM-stand laatst | 1.500 km |
Eerste week
Aflopen maandag mijn Clio opgehaald.
Ik heb er ruim drie maanden op moeten wachten, maar dan heb je ook wat.
De keuze was gevallen op de Clio omdat hij enkel in dit segment de Ibiza en de Fabia als concurrent heeft.
Ik vind de Clio ver weg het mooist van deze drie.
Ik heb er een proefrit in gemaakt en vond hem heerlijk zitten en geweldig strak sturen .
ook viel mij de prestaties van de drie cilinder zeker niet tegen.
de turbo doet goed zijn werk.
Na 1 week heb ik er een kleine 500 km opgezet.
Alles doet het naar behoren , maar heeft wel wat gewenning nodig om alles blindelings te kunnen bedienen in de auto.
Een negatief punt is de grote A stijl, mijn vrouw is vrij klein en heeft omdat ze vrij dicht op het stuur zit een slecht zicht op die plek.
Positief punt vind ik de Cruise control, die is heel goed te bedienen op het stuur en zeer nauwkeurig in te stellen.
jullie begrijpen dat ik verder weinig kan zeggen over betrouwbaarheid dus dat komt in het vervolg van deze wagen.
met vriendelijke gr Andre
5 weken oud
na vijf weken en 1500km bevalt de Renault nog erg goed.
de wagen word voor 80% in de stad gebruikt, en daar is het verbruik ook naar.
we rijden nu 7.1 liter op de honderd kilometer.
iets tegenvallend , maar ga ervan uit dat het verbruik wel iets beter gaat worden met de tijd.
verder is het een hele fijne auto en zijn we inmiddels helemaal gewent met alle knopjes en hendeltjes.
de auto is met koude motor wel iets schokkerig maar is na 2 km alweer over dus echt een probleem vind ik dat niet.
over twee weken gaan we met vier volwassenen met de Clio op wintersport, dus ben erg benieuwd hoe de reis gaat worden en hoe hij zich houd in de kou.
in het nieuwe jaar komt het volgende verslag.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Renault Clio

Deze handzame stationwagons koop je voor € 8.000

Koopwijzer Renault Clio IV - let hier op als je een tweedehands Renault Clio wilt kopen

Op zoek naar een compacte stationwagon

Vijf spaardiesels voor minder dan € 5.000