Renault Clio Estate dCi 90 Energy Expression (2015) #2

Renault Clio Estate dCi 90 Energy Expression (2015)

UitvoeringClio Estate dCi 90 Energy Expression
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2017

Na bijna een jaar

Nu ik deze Clio bijna een jaar heb ben ik nog steeds tevreden alleen het verbruik met caravan valt een beetje tegen ongeveer 7 liter per 100 km.
Het verbruik zonder caravan is ongeveer 5 liter per 100 km.
Dit is niet wat ze schrijven maar is toch best goed.
Ik heb 1 storing gehad in 8 maanden dat was het slot van de achterklep daar was vocht in gekomen en ging te pas en onpas van slot , dit is netjes door de dealer onder garantie verholpen voorde rest heb ik nog geen kosten gehad.
Hij voelt nog even comfortabel aan als toen ik hem kocht het rijden ermee vind ik heel fijn het motorgeluid is er rustig.
Ik ben er nog steeds blij mee.

1e keer naar Normandie

Nu voor het eerst een korte vakantie met de Clio en caravan naar Normandie (caravan is een Sterckeman van max 1000kg).

Omdat er een eco stand op zit deze eerst gebruikt maar na Antwerpen viel dat echt tegen (niet voldoende trekkracht) dus van de eco stand af daarna geen problemen meer gehad.
Ik had niet verwacht dat in Normandie de bergen/heuvels zo steil waren hierdoor wel veel in de 4e versnelling gereden , het verbruik is in de 4e versnelling en zonder eco stand erg hoog ongeveer 1 op 10 (erg dorstig) maar geen problemen met het omhoog trekken van de caravan wat wel erg fijn is.
Nu ik weer thuis ben en over 2 weken naar de Ardeche ga wil ik kijken wat daarnaar toe het verbruik is.
Dan neem ik wel 2 fietsen mee achter op de caravan.
(p.s. de diesel is in Belgie en Frankrijk momenteel wel een stuk duurden dan in Nederland zelfs op de grote weg is hij in Nederland goedkoper dan in beide landen aan in de dorpen dus in Nederland of Luxemburg tanken kan zomaar €20,00 schelen )

Ruim 1jaar en 25000 km verder

Vakantie Frankrijk en Nederland.

Nu ik ruim een jaar met deze Clio heb gereden heb ik geen noemenswaardige klachten (sporadisch hoor ik een kleine rammel als ik over slechte wegen rij) verbruik met en zonder caravan valt reuze mee.
De trekkracht is meer dan voldoende ik gebruik met de caravan eraan geen eco stand.
Ik vind het nog steeds fijn om erin te rijden.
Dus wij gaan maar kijken tot aan zijn beurt dan weet ik wat de kosten hiervan zijn en of er stukken zijn.
Voor de rest heel tevreden over de auto.

PRIVATE LEASE Renault Clio