Renault Clio Estate dCi 90 Energy Dynamique (2013) #3

| Jaar van aanschaf | 2013 |
| KM-stand bij aanschaf | 4.555 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Eerste indruk
Op zaterdag 1-7-2013 mijn nieuwe lease auto opgehaald.Het was een demo uit van de dealer dus extra luxe. Geen dak rail maar daar voor in de plaatst een panorama dak.
Auto rijdt super fijn.De eerste rit was gelijk 172 kilometer de auto komt uit Enschede en ik zelf woon in Oisterwijk.
Navigatie is echt top Tom-Tom Europa zit er in,en die kun je instellen met spraakbesturing. Het enige waar ik erg aan moet wennen is dat je je sleutel op zak moeten houden haha.
De stoelen zitten lekker je stap erg uitgerust uit. Voor een auto van dit segment een erg goede ruime auto, achterin kan het iets krap zijn maar mijn vrouw van 1m81 kan redelijk achterin zitten.
Aangezien ik veel kilometers per week maar ongeveer 1200 laat ik jullie regelmatig weten hoe het gaat.
3000 kilometer gereden
In bijna nog geen 2 weken tijd ruim 3000 kilometer gereden. De auto is redelijk zuinig gemiddeld 1 op 22 maar dan alleen maar met eco modus aan. De diesel is dan niet normaal je komt geen power te kort hem je hem nodig schakel je hem in dan is het verbruik wel hoger. Ook werkt de clima dan beter maar ook in eco stand is het lekker koel.
Comfort is erg goed uitmuntende stoel ook na een rit van ruim 3 uur zonder pijn of moe stap je er uit. Cruise controle werkt goed alleen moet ik wennen aan de knoppen op het stuur werk anders dan ik gewend ben.
R-link werkt goed maar is toch wel een min punt die ik even in de gaten wil houden.
Een keer na het invoeren van een adres liep hij vast en reset hij zicht zelf. Het nadeel daar van is dat je dan alles opnieuw moet instellen. Op r-link zit wel file info en om rij route's en moet zeggen in België werkt dat erg goed ruim een halve uur van je reistijd af op de ring van Antwerpen.
Je kunt er nog een abonnement opnemen maar dat vind ik overbodig, als je dat doet kun je zoveel meer mee dan heb je een tabelt in de auto alleen nadeel roming van je gsm moet aanstaan.
Voice control werkt soms wel soms niet de vrouw kan je heel vaak niet verstaan en zegt dan ik heb u niet begrepen stop stembesturing,erg irritant.
Ruimte is er in overvloed met vier volwassen en 1 kind in zitje weg geweest en ging zonder problemen. Panorama dak is hartstikke fijn, ook met deze temperaturen ongeveer 27 graden is het goed te doen mits je de zonnehemel dicht doet.
De auto bevalt tot nu toe erg uitstekend, als ik weer meer gereden heb stel ik u op de hoogte.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Renault Clio

Deze handzame stationwagons koop je voor € 8.000

Koopwijzer Renault Clio IV - let hier op als je een tweedehands Renault Clio wilt kopen

Op zoek naar een compacte stationwagon

Vijf spaardiesels voor minder dan € 5.000