Renault Clio dCi 90 Energy Night Day (2015)

Renault Clio dCi 90 Energy Night  Day (2015)

UitvoeringClio dCi 90 Energy Night Day
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Renault Clio - 1.5 Dci Night & Day

• 600 km

Na 3 ½ jaar gereden te hebben in een Renault Clio Dci (vorige model) weer terug bij Renault omdat ik erg tevreden was over de vorige. Ondanks de hogere belasting toch weer voor een diesel gekozen met name ook omdat een diesel beter onze caravan kan trekken.

Extra's: Afneembare trekhaak, parkeersensoren met achteruitrijcamera, normaal reservewiel en een armsteun (Kamei).

Op 13 april heb ik de nieuwe Clio 1.5 dci Night & Day afgehaald. Je kunt direct merken dat de auto er op vooruit is gegaan ten opzichte van het vorige model.

Het enigste kritiekpunt dat ik tot nu toe heb is het feit dat de flitspalen van Nederland ontbreken op het navigatiesysteem (MediaNav) van de Clio. Alleen de vooraf geïnstalleerde flitspalen van België en Oostenrijk staan er op.
Ik vind het belachelijk dat bij de navigatie van een in Nederland afgeleverde auto wel de kaarten van Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Liechtenstein, Zwitserland en Oostenrijk geleverd worden maar alleen de flitspalen van België en Oostenrijk.
Na contact met Renault Nederland/onze dealer tot een goede oplossing gekomen.

Tot nu toe heb ik niet genoeg gereden om zinvolle informatie te plaatsen.
Binnenkort gaan we met de clio en onze caravan naar Frankrijk/Spanje /Portugal.

Later kom ik terug met een update.

Update 07-09-2015

De Clio is in juli weer teruggekeerd in Nederland na een verblijf van iets meer dan 2 maanden in m.n. Frankrijk, Spanje en Portugal. Tijdens deze vakantie totaal zo’n 7500 kilometer gereden met en zonder caravan. Deze Dci kan onze caravan (Knaus Sudwind 395 TK) goed trekken (ook in de Pyreneeën geen enkel probleem).

Na de vakantie de garage bezocht en gemeld dat ik de deuren achter bij het sluiten nogal “blikkerig” vond klinken. De dealer heeft aan beide kanten een anti-dreun plaat aangebracht (garantie). Dit resulteert in een degelijke “boem” bij het dichtgooien van deze deuren.
Voor de rest geen echte bijzonderheden of kosten gemaakt.

Al met al zijn we tot nu toe erg tevreden over de Clio en de service van garage Herwers in Neede.

9,5

PRIVATE LEASE Renault Clio

Lezersreacties (1) (gesloten)

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum