Renault Captur TCe 90 Xmod (2015)

Renault Captur
Renault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault CapturRenault Captur

UitvoeringCaptur TCe 90 Xmod
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Renault Captur TCe 90 S&S X-Mod E5

• 798 km

We hebben onze Renault Clio Estate na 8000 KM en 8 maanden later ingeruild voor een Renault Captur X-Mod E5. Misschien berouw na de zonde maar een hoge instap is toch wel lekker.

We kregen van de dealer een goed aanbod voor de Clio en hebben dus de X-Mod genomen. Zelf had ik nog niet van deze Captur gehoord maar een van de verkopers was in het bezit van deze X-Mod Captur.
We hebben het een en ander laten bezinken
hebben de knoop door gehakt en besloten om deze Captur te kopen.

Ben dus gaan kijken op internet maar er was eigenlijk niet zo veel te lezen over deze Captur X-Mod. Wel over de Captur HH etc. Na toch wat te hebben gevonden en te hebben gezien ja mooie auto. Eerst zouden we eind September de wagen krijgen maar was een verassing dat deze eerder binnen was als dat wij dachten.
En op 6 Augustus werd hij afgeleverd.

Extra in deze uit voering o.a. geheel leren bekleding, camera, stoelverwarming ect m.a.w. zeer rijk uitgerust met eigenlijk alle optionele accessoires die je maar kan bedenken.
Maar dan ook alles er op en er aan.

De auto heeft een zeer goede wegligging,
prima geveerd en heb om te testen ook even de EXP en een logo met een soort hobbelige weg even uit geprobeerd.
Kort om er is nog veel te ontdekken in deze wagen.

Was ook even wennen om op spraak dingen te laten doen handsfree bellen navigeren etc wel raar maar toch ook wel weer leuk.

De kleur was ook die we wilden hebben dat rode met zwart dak en geloof mij over al waar je komt krijg je de reactie dat de kleur zo mooi is.

En ik hoorde over de ruimte in de auto ieder zijn smaak maar je heb wel degelijk been ruimte. In de test kraken ze dit af ik heb in deze auto meer been ruimte als in de Clio maar deze Clio was ook een heerlijke wagen om mee te rijden.

Kortom ik of beter gezegd wij mijn vrouw en ik zijn dan ook zeer tevreden en wat een ander er ook van vindt van deze Renault Captur S&S TCe 90 X-Mod E5 is een geweldige auto maar ja je zal er altijd wel muggenzifters bij hebben die nooit tevreden zullen zijn en overal wel wat op of aan te merken hebben en wat vinden.

We gaan in ieder geval de wagen uit testen en hoop jullie na een aantal kilometers verder, weer wat meer te kunnen vertellen.

Rijervaring deel 2 : Renault Captur X-mod E5

Zo we zijn weer een aantal kilometertjes verder ruim 4500 km. En ja wat kan ik toevoegen veel denk ik. Om te beginnen vind ik Cappie lekker rijden en je blijft veel bekijks hebben en zeker als het om de kleur gaat. Veel positieve reacties als het om het model gaat.

Toch is het de rode kleur die het hem doet. Heeft Cappie voordelen ja vind ik wel staat hoog op de banden en geeft dus een prettige hoge instap en ja we worden ouder dus is die instap lekker.
Ik of wij (mijn vrouw en ik ) vinden de zit lekker en zeker comfortabel met leren stoelen. We zijn met ons 2 dus kan je de stoelen zo schuiven dat het aangenaam verpozen is tijdens het rijden.

Nadeel is dat er wel wat minder ruimte achter is, ondanks dat je wat kan schuiven zodat de gehele achter bank in zijn geheel naar voren kan. Nadeel is dan dat het ten koste gaat van been ruimten achter passagier. Meer ruimte heb je als je de bank neer klapt zij het in 1 of 2 delen. In diepte heb je als je die bodemplaat weg haalt kan je een rolstoel in geklapt recht op zetten moet je en dat kan tegen- woordig de wielen er af halen moet je wel de bank in zijn geheel ongeveer 3 a 5 cm op schuiven en dat gaat dus ten koste van wat beenruimte voor de passagier.

Voordeel is dat je een vlakke laadvloer heb en niet diep door de rug heen hoeft om er iets in of uit te laden.
Behalve als je natuurlijk wat ik al aan gaf de plank weg haalt dan maak je het dieper (rolstoel)

Verder maar dat vind ik of wij dat de wagen voor ons comfortabel is. Al zal je onder ons best wel op zijn Rotterdams gezegd zeikers bij hebben en die toch moeten klagen dat heb je gewoon, dingen zijn die NIET naar hun zin zijn. Dan zal geen een auto naar hun zin zijn.

Kijk ik naar de afwerking cq interieur kan ik niet anders zeggen mooi. een opbergvak in het miden op het dashboard, die Mediapad in het midden van het dashboard haha is geweldig en zeer overzichtelijk.
In deze Cappie zit R-link en ben er zeer tevreden over, probleem bij mij was handsfree bellen. Stel eerst even je BT (BlueTooth) in van je mobiel. Je gaat moeilijk zitten doen terwijl er een klein gezicht op het stuur zit druk daar op en ja hoor er gaat een wereld voor je open Je moet namelijk doen wat de stem vraagt cq aan geeft doe je dat niet grrrrrr bloeddruk 200 over 200 daar ben ik inmiddels achter.
Als je dit onder de knie heb kind kan de was doen.
Ook voordeel is dat er Duitsland in de kaartenmap van navigatie zit wat ook niet altijd aanwezig is.
Voor de rest lof en nog eens lof over R-Link.

Ja ik kan alles wel op noemen wat er aan extra inzit of aan zit maar je kan dan beter vragen WAT ZIT ER NIET IN!!! Dan kan ik alleen maar zeggen deze Cappie heeft alle optionele extra`s die je maar kan bedenken van stoelverwarming tot lerenbekleding van privacy glas tot
inklapbare zijspiegels van achteruitrij camera tot... ik geef er maar een slinger aan. En die camera is ideaal geloof me, hoe verziek je iemand hoe lui maak je iemand!!!!!!

En dan het TCe 90 turbo motorblok dat best pittig is, althans dat vinden mijn vrouw en ik, even uit de ECO modem halen gas intrappen en gaan met die rode banaan. Dan hoor je het blok lekker grommen turbo gaat mee fantastisch. Ik moet wel eens lachen natuurlijk heb ik maar 90 PK maar hoor dan 175 pk 250 pk etc etc optrekken in ja 3 seconden van 0 tot 100 leuk maar hoe zit het met je BENZINE vraag ik dan maar dat moet je niet vragen dat staat niet stoer!!!, en je mag hier niet harder dan.......juist. Lieve mensen wij zijn zeer tevreden over Cappie dan wel Renault Captur X-mod E5.

Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt en natuurlijk zal je + en - punten hebben maar maak is een afweging wat voor jou de beste is en maak dan een keuze.
Ik kan zeggen dat de Renault dealer hier in Spijkenisse mij uitstekend heeft geholpen over de keuze die mijn vrouw en ik hebben gemaakt en wij blij zijn met de keuze en de dealer.
Ik zal proberen om zo nu en dan eens een review bij te schrijven met de ervaring van onze Cappie.

Voor zo ver het mogelijk is wens ik een ieder veilige kilometers en een gezond en goed 2016 toe.

Peter Goud

PRIVATE LEASE Renault Captur