Renault Captur TCe 90 Dynamique (2013)

Uitvoering | Captur TCe 90 Dynamique |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste paar dagen ervaring
Vrijdag 10 Mei, bij de Renault dealer in Waalwijk zien we de nieuwe CAPTUR staan, oranje, met wit dak en zwarte wielen.
WOW dat was liefde op het eerste gezicht, even naar binnen gelopen in de auto gekeken, erg mooi en heel ruim...geen verkoper dus boekje gepakt en weg.
Zaterdag 11 Mei, twijfel twijfel, de prius hadden we net een paar maanden, maar toch ben ik naar de dealer in Zaltbommel gereden, met het voornemen hem te kopen.
We kwamen er financieel niet uit, dus weer naar huis, nog E mail contact, en laatste aanbieding gehad, die nog niet helemaal naar mijn zin was.
Maandag uit mijn werk de stoute schoenen aan getrokken en weer langs de dealer gereden, en binnen gelopen.
Heb hem een voorstel gedaan op de showroom auto, volgende week afleveren !
Na controle of hij ergens anders een showroom auto kon weg halen, zijn we het dus eens geworden.
Aflevering werd niet de week erna, maar vrijdag 24 Mei.
Nu een paar dagen later en zo'n > 500 km verder, heb ik absoluut geen spijt, de 90 pk motor doet goed en rustig zijn werk, dat valt zeker niet tegen.
Het verbruik staat nu op 6,3 l / 100 km, ga ik bijhouden via de monitor. Zo zuinig als de Prius zal hij niet zijn, maar wel veel mooier :-)
Verder zit het R-link erin, met TOMTOM navigatie, heerlijk blijft dat toch, werkt perfect, mooi beeld en duidelijke navigatie, incl snelheid aangegeven en waarschuwingen voor flitsers, iets wat ik erg miste in de Prius of de mini.
Sinds gisteren kan ik op de R link store, dus kan spelen met de Apps...komend weekend misschien.
Interieur is netjes, stoelen zitten erg goed, en er rammelt of kraakt nog niks...
Verder tot nu toe weinig te melden, wordt vervolgd.
na drie weken
Zo dan drie weken verder en 2100 km.
Auto bevalt zeer goed, hij rijd erg lekker en rustig, verassend is ook de ruimte die je in de auto hebt...mensen denken ook dat hij groter is dan dat hij is.
Hij blijft geweldig mooi om te zien vinden wij, en je ziet ze (nog) niet rijden, erg leuk om in iets te rijden wat je (nog) niet op iedere straathoek ziet.
Hij is terug geweest om opnieuw uit te lijnen, stuur stond iets scheef, verder geen problemen.
inmiddels hebben we 3 tanken het verbruik kunnen meten en we zitten nu op 1:16,5 dat is zeker netjes voor zo'n auto, we rijden wel redelijk rustig...anticiperen goed etc.
R-link is echt geweldig, de tomtom navi blijft top en met live erop krijg je echt een overzicht van de actuele files, daar heb je tenminste wat aan TMC klopt nooit.
Ook heb ik de motorgeluiden app erop staan, net of je in een dikke V6 rijd, leuk om te proberen...maar de stilte die je normaal hebt is lekkerder.
Verder zijn de apps wel grappig....het weer, Email etc.
Kortom wij zijn nog helemaal happy :-)
Weer een update
We zijn twee weekjes op vakantie geweest en bij terugkomst stond hij braaf op ons te wachten, en O wat is hij toch mooi, de kleurencombi blijft prettig om te zien.
In de bijna twee maanden dat we er nu in rijden zijn we er pas 1 keer één tegen gekomen....erg leuk...ook de reacties van mensen is leuk.
Tja moet zeggen we hebben nu gemiddeld 1:16,3 gereden, dat is uiteraard niet met plank gas.
Maar laatst ook een rit gehad naar duitsland en terug, en zo 130 gereden.
Ook blijft het heerlijk stil in de auto...behalve als je de V6 app start ;-)
Ook wel verassend als je vaak met de eco knop aan rijd, en je schakelt hem even uit, dan pas valt op hoeveel power/souplesse de motor eigenlijk heeft.
Ook de ruimte is heerlijk, laatst twee vrachten grof vuil weg gebracht, en toch wel knap dat in een niet al te grote auto zoveel past...erg fijn, zeker de verschuifbare achterbank is heerlijk.
Kortom.....wij zijn er nog helemaal happy mee....!
Vragen over de prijzen:
12 maanden tomtom live : € 59,90
12 maanden disc pack (R-link internet) € 54,90
36 maanden disc pack € 149,00
De tomtom live s het wel waard werkt goed, R_link niet, werkt wel maar gebruik je niet veel van, ik dan.
10.000 km
Zo tijd voor een update.
De Captur bevalt nog steeds uitstekend.
Blijf me verbazen over het comfort waarmee de auto rijd, vorige week paar dagen eurodisney geweest, en de 450 km heen, en 450 terug in de Captur gedaan.
Na een dag door het park slenteren nog naar huis rijden, en thuis nog redelijk fit uitstappen, is niks mis mee.
Stoelen lijken soms zacht, maar zitten toch goed.
Ook het verbruik op deze rit, cruisecontrol op 132 als je 130 mag en gaan, toch zo'n 1:16.
Over de gehele 10.000km toch zo'n 1:16,1 gereden, mij hoor je niet klagen !
Enige manco is dat de binnenverlichting soms uit het plafond zakt, moet nog langs de dealer, maar is niet erg genoeg om er snel langs te gaan.
Verder heerlijke auto, en je ziet ze nu iets meer, maar onze kleurencombi vinden wij nog steeds de mooiste.
Over enkele weken een de wintervelgen en banden eronder..........op naar de volgende 10.000 km !
Laatste keer getankt
Het is weer zover, vandaag voor de laatste keer getankt (waarschijnlijk) met de Captur.
terugkijkend een heerlijk rijdende auto waar ik 12000 heerlijke kilometers in gereden heb....auto rijd echt heerlijk en is absoluut een aanrader....hij blijft mooi om te zien...en je ziet ze ook langzaam aan meer verschijnen op de weg.
Geen noemenswaardige problemen gehad met deze auto en een verbruik van gemiddeld 6,15 liter / 100 km over de 12000 km is netjes.
Volgende week zaterdag wordt hij ingeruild, op een Opel Ampera.
Altijd al een heel mooie auto gevonden met mooie techniek, nieuw niet te betalen voor mij, maar nu een mooie tweedehands exemplaar gekocht....ik ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen !
PRIVATE LEASE Renault Captur

Renault Captur TCe 120 Intens l Origineel NL l Dealeronderhouden l Volledige onderhoudshistorie
- 2017

Renault Captur 0.9 TCe Expression | Navigatie | Airco | Cruise Control | Trekhaak
- 2014

Renault Captur TCe 90 Dynamique | Parkeersensoren | Navigatie | Climate Control