Renault Captur Plug-in Hybrid 160 Intens (2020) #3

Renault Captur Plug-in Hybrid 160 Intens (2020)

UitvoeringCaptur Plug-in Hybrid 160 Intens
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Twijfelachtig

Voorheen met een Ford Fiesta Titanium uit 2019 gereden, naar alle tevredenheid. Nu mijn eerste Captur aangeschaft, betreft de Intens uitvoering (plug in) met als extra optie de mooie Pasadena LM velgen 18 inch. Heb deze nog geen 2 maanden in mijn bezit. De actieradius bij elektrisch rijden valt tegen (maximaal 40 km). Ja het is winter, dus hoger verbruik maar toch. Alleen snelweg dan is 35 km het maximum bereik op alleen elektrisch rijden. Moet zeggen dat de auto prima rijdt. De betrouwbaarheid laat echter te wensen over. Na een week al probleem met het uitklappen van de spiegels, maar dat is uiteindelijk opgelost. Gisteren werd ik echter negatief verrast op mijn display die een melding gaf: Stop met autorijden, voorkom schade aan de versnellingsbak. De auto direct naar de dealer gereden (was vlakbij), maar deze kon het probleem (nog) niet oplossen. Nu een leenauto mee gekregen, dat wel. Hopelijk is het probleem snel verholpen, maar ik heb nu wel mijn twijfels over de betrouwbaarheid van deze Renault.

Inmiddels 4500 km gereden

Inmiddels wat meer kilometers gereden. Nadat het softwareprobleem met de versnelIingsbak is opgelost, geen problemen meer gehad (afkloppen!). Moet zeggen dat de auto heerlijk rijdt. Met warmer weer kun je inderdaad wat meer kilometers volledig elektrisch rijden. Inmiddels maximaal 42 kilometer gemeten. Hopelijk gaat dit straks in de zomer richting de 50. Het regelmatig stekkeren is toch wel een dingetje, soms geven laadpalen een storing aan of zijn ze bezet. Achteraf gezien had ik liever gewacht op de mild hybride versie van 140 pk die nu te bestellen is.

6,5

PRIVATE LEASE Renault Captur