Renault 5 Campus (1990)

Uitvoering5 Campus
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2004

Een Renault 5 Campus, op internet kosten de autootjes niets, je hebt wel wat dus met de value for money zit het wel goed en de afschrijving valt ook reuze mee. De verzekeringskosten zijn peanuts en de wegenbelasting is in een dergelijk auto ook heel goed te doen.

Het exterieur.
Van buiten kijk je naar de auto en zeg je van, kek bakkie. Op een of andere manier zijn de lijnen tussen het huidige designerspul heel goed te pruimen.De kont ziet er goed uit en de neus is van de laatste serie dus die is ook mooi. Paar minpunten aan de auto, deze problemen hoor je vaker, is dat hij graag roest. Met name de achterruit en de zijruiten achter hebben het zwaar.

Het interieur.
Het interieur is jammergenoeg niet een van de mooiste r5 interieuren, want de goedkoopste. Dit heeft alleen wel als voordeel dat er niet al te veel aan kapot gaat. De stoelen van het autootje zijn comfortabel op de snelweg. Op een polderweg bieden ze te weinig zijdelingse steun. Nu is deze auto uitgerus met een klapdakje, wat er voor mij niet perse in had gehoeven. Als je namelijk langer dat 1.95 bent stoot je bij iedere heftige deuk in de weg die je niet aan ziet komen geweldig je hoofd.
Voor het overige is de afwerking van de spreekwoordelijk Franse kwaliteit (dwz. alles rammelt kraakt en laat op den duur los).

De techniek.
Hier heb ik niets dan lof voor mijn veertien jaar oude autootje. Het motortje is gretig en heeft voor zo’n klein 1.4tje bijzonder veel trekkracht onderin, wat zorgt voor kwiek rijgedrag. de versnellingsbak is wat vaag maar laat zich makkelijk en snel bedienen. Het koppelingspedaal vraagt om enige gewenning vanwege het late aangrijpen maar is daarna goed te bedienen.

Het rijgedrag.
Sturen de auto vrij zwaar door het ontbreken van stuurbekrachtiging, maar het is allezins acceptabel en vrij direct. Verder geeft het onderstel vrij goed door wat er onder de auto door komt. Bochten worden op een of andere manier op een blije manier genomen en geven een redelijk vertrouwd gevoel. De auto volgt alleen wel graag sporen waardoor het wel een beetje opletten blijft.

Conclusie.
Iedereen die op de kleintjes let (of een leuke studentenauto wil) zou een dergelijke auto in overweging moeten nemen.

Update:
We zijn nu weer 10000 kilometer verder en mijn tevredenheid over het autootje is niet kleiner geworden, in tegenstelling tot het feit dat ik een slordige 900 euro aan reparaties er tegenaan heb gegooid. Waaraan? ROESTREPRESSIE. De hele auto is gespoten, er zijn nieuwe fusees en nieuwe aandrijfassen onder gezet en hij ziet en rijdt weer als nieuw.

Update 2:
We zijn sinds de laatste updat 18000 kilometer verder en nog steeds ben ik uiterst tevreden met het autootje. Kilometers maken blijft een prima opgave, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat ik met een vrij grote regelmaat het ritje Groningen-Amsterdam en vice-versa doe. In deze hoeveelheid kilometers heb ik geen problemen gehad. Het enige is dat door mijn wat forsere formaat (110 kg.) de bestuurdersstoel het aan het opgeven
is. Ik hou u op de hoogte.

Lekke uitlaat.
Accu op.
Roest.
Er zit een poreuze verdeelkap aan te komen

7,5

PRIVATE LEASE Renault 5