Renault 21 GTS (1990)
Uitvoering | 21 GTS |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 1995 |
Mijn R 21 was van het gefacelifte type, een sedan met basisuitrusting- weinig opties. Het rijgenot in alle omstandigheden maakte de kale uitrusting ruimschoots goed.
Minpuntjes van mijn exemplaar : het ontbreken van stuurbekrachtiging, achterbank niet neerklapbaar, zware zwengels voor de raambediening en een zwakke ruitensproeier.
Pluspunten : een zeer ruim interieur, lekkere stoelen (die staan op een centrale rail waardoor niet al te lange mensen achterin hun benen bijna kunnen strekken), een flinke kofferbak, de bedrijfszekerheid, stilte (pas bij 160 km/u wordt een sportief-rauwe ronk hoorbaar), zuinigheid (1:11 in de stad en tot 1:17 erbuiten), prestaties (hij is vrij licht, vandaar dat verbruik, en accelereert snel). Het is een echte reiswagen - zo heb ik de mijne ook gebruikt, met vnl duitsland als transitland; bij langdurige snelheden rond 160 km/u is het verbruik dan nog steeds 1:10.
Wie nog een tweedehands 21 koopt, kiest voor een betrouwbare en comfortabele limousine met lage gebruikskosten die nog gedrukt kunnen worden door de dealer links te laten liggen!! Bovendien zijn de 21’s uit de latere bouwjaren vaak rijkelijk uitgerust. Vermeldenswaardig is ook nog dat ik er al gezien heb met ruim drie ton op de teller.
De linkerhendel aan het stuur is ooit vervangen omdat de knop voor grootlicht niet meer funtioneerde.
Gescheurd hitteschild vervangen, tussen bodem en katalisator.
In beide gevallen kostte dat ca 175 gulden.
Tegen de 198000 km had de startmotor soms de bekende tik nodig, nadeel : het ding zit onderin.
Verder Niets.