Renault 19 TR (1992) #2

Renault 19

Uitvoering19 TR
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf1998

Mijn vader kocht de auto in 1998 met 45000 km op de teller van de eerste eigenaar. Toen ik mijn rijbewijs haalde, reed ik er regelmatig in, en toen mijn vader een nieuwe auto erbij kocht, werd hij van mij. In die twee jaar had hij nog 47000 erbij gedraaid en stond hij op 92000. Ik heb er 5 jaar probleemloos mee verder gereden, en de stand staat nu op 151.000. In december 2005 heb ik de auto geschorst, omdat ik een nieuwe had en ik er toch niet vanaf wilde. Heb besloten de auto te houden en in de toekomst te restaureren. Hji vormt daarvoor een prima basis, omdat hij nagenoeg roestvrij is en binnen gestald is.

De auto is extreem zuinig: 1 op 14 gemiddeld, en bij continu 90 rijden op de snelweg heb ik één keer 1 op 21 gehaald. Verder is het veercomfort uitstekend, maar heeft als nadelige consequentie dat de auto flink overhelt in bochten. De stoelen zitten heerlijk, die mis ik wel in mijn Mercedes. De 19 is geen snelheidswonder, maar zelfs met de caravan (Constructam Condor - ca. 700 kg) erachter komt hij nog prima vooruit!

Buiten periodiek onderhoud en normale slijtage nooit enig probleem van betekenis mee had. Ik raad iedereen met een kleine beurs dan ook aan een (goed onderhouden) Renault 19 1.4 te kopen!

2x uitlaatdemper vervangen
Banden vervangen 2x