Porsche Cayenne S (2007) #2

autoreview

Porsche Cayenne S (2007)
Porsche Cayenne S (2007)Porsche Cayenne S (2007)Porsche Cayenne S (2007)Porsche Cayenne S (2007)Porsche Cayenne S (2007)

Signalement

UitvoeringCayenne S
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf121.400 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Cayenne S 4.8i V8

De Cayenne is een van de best verkochte SUV in zijn segment...en dat succes heeft natuurlijk een bijzondere reden want deze is gemaakt door een expert in het maken van ’rijdersauto’s’ en niet ontwikkelt voor het ruige terrein-werk...
Nu hebben wij lange tijd met een BMW X5 gereden, ook een geweldige auto, maar kwam voor ons toch op enkele punten te kort: comfort, ruimte en voor mij: het hebben van een V8.

Met een Cayenne de modder induiken voelt een beetje als met je driedelige, donkergrijze kostuum en je net gepoetste Van Bommels naar een "open-veld"feestje gaan: ’n tikkeltje overdressed voor ’t smerige werk.
Voor ons dus niet het aankoop-argument....
Wij zochten dus een ideale trekkersauto voor de boot, vakantie en het gezin

Dus zonder blikken of blozen op het gladde, schone asfalt en laat en dat moois vrijwillig uit de modderpoel. Maar ja, dat is een emotionele beslissing. Want dit soort auto’s kan heus wel wat. De terrein-capaciteiten van een Cayenne zijn namelijk heel behoorlijk. Al kent de Cayenne (zijn) beperkingen, hij (of zij natuurlijk...) voor het echte werk, de standaard banden zijn ideaal voor op het asfalt, maar volstrekt ongeschikt voor het terrein.

En als je een voorbeeld wilt horen van hoe mooi een V8 kan lopen, luister een keer naar zo’n motor. Hij heeft een lekkere roffel en de geluidstechnici hebben er ook nog een tof klinkend uitlaatsysteem aan gekoppeld.
Zo hebben wij de vervangingsdemper (2 suks dus, links en rechts) van JM Tuning op maat laten maken. (visueel en geluidtechnisch). In een woord: geweldig !
Je voelt niet dat je met zo’n grote bak onderweg bent. Hij voelt als een gewone statiowagon’ Hij stuurt licht en precies en van overhellen of deinen is nauwelijks sprake. Mede door de luchtvering waarmee deze auto is uitgerust. Je kunt ’m zelfs flink op z’n staart trappen, en zelfs sportief een bocht in jagen maar van z’n stuk krijg je ’m niet. Het onderstel is toonaangevend.
Hij rijdt uitstekend, heeft een geweldige motor en een 6-bak automaat, en is fantastisch afgewerkt.

Zo hebben wij nog enkel details veranderd:
- 21" originele Porsche velgen (inmiddels opnieuw laten poedercoaten -> zwart)
- carbon delen op b en c style laten aanbrengen,
- carbid delen op deurflanken (onderin)
- zwarte raamomlijsting laten aanbrengen,
- type aanduiding verwijdert (vond ik niet mooi staan,
- motor tuning bij ZIP tuning (nu 409 PK ipv 385PK)
- K&N luchtfilters
- einddempers van JM Tuning.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens