Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990) #3

Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)
Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)

Uitvoering911 Carrera 4 Coupé
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2003

Porsche 964 C4 Cabrio nijd

Ik heb deze auto (eventjes) gereden, ongeveer anderhalf jaar.
Toen heb 'm samen met de Passat Highline ingeruild op een andere auto.
Tja, een jongensdroom was het wel, hoewel de spreuk ook hier geldt : 'het bezit van de zaak, is het eind van het vermaak '
Op een gegeven moment ga je het gewoon vinden.

Wel is het altijd vermakelijk geweest hoe sommige automobilisten een wedstrijdje bij het stoplicht probeerden uit te lokken.
Met een koude motor is dat natuurlijk niet handig, en daar ging ik dan ook niet op in.

Ook is mij vooral opgevallen dat Nederlanders niet naar je (durven) kijken, als je langzaam in de file voortkruipt, terwijl de kinderen achterin volop naar je zwaaien :-)
Veel sarcastische geclaxonneer heb ik ook ondervonden, toen ik eenmalig langs de snelweg stond, waarna bleek dat het om een onschuldig dingetje ging.

Agressie werd schijnbaar opgewekt door de combinatie rood, cabrio en Porsche..
Maar goed, het reed als ie warm was formidabel, al moet ik toegeven dat filerijden niet geweldig is in een handbak.

Op de Nordschleife ben ik ook geweest en daar komt zo'n apparaat pas tot z'n recht.. Daar kon je ook lekker 'gummen', hoewel dat behoorlijk prijzig kan zijn als het misgaat.(wat gelukkig nooit is gebeurd)
De speciale 'Turbo'stoelen zaten geweldig, en waren op allerlei mogelijke manieren af te stellen, zelfs met een blaasbalgje voor de lendenen. Vanzelfsprekend stoelverwarming zodat open rijden op heldere winterse dagen geen enkel probleem was. En hoewel ik een coupé mooier vind dan de cabriolet uitvoering, is de cabrio meer fun aangezien je het geluid van de motor veel beter hoort. In combinatie met een zogenaamde Cup uitlaat, een feest voor de oren. Althans, ik vond het altijd mooier dan de stereo installatie...

Maar al met al een leuke ervaring maar in Nederland zou ik niet meer in zo'n auto willen rijden.