Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990) #2

Porsche 911 Carrera 4 Coupé (1990)

Uitvoering911 Carrera 4 Coupé
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2010

aanschaf

Na lange zoektocht voor een betaalbare 911 met wat werk samen met mijn vader en zwager deze metallic zwarte 964 met bordeauz leer aangeschaft. Auto is door de vorige eigenaar flink verwaarloosd maar verkeerd in motorisch en mechanisch goede staat, hoewel er een waslijst kleine en minder kleine mankementen uit de akk kwamen. Los van een klein aanrijdinkje voor schadevrij en dus recht gelukkig. Belangrijkste werk zit aan de corossierie; roest rond het voorraam en de hoeken van de voorschermen, wat kleine deukjes en flink wat diepe en minder diepe krassen. Van binnen in goede, nette staat. De auto werd dagelijks bereden tot we hem kochten en het is een echte rijder; niet al te mooi maar recht, strak en technisch goed bijgehouden. Het idee was om hem stil te zetten en hem flink onder handen te nemen en vervolgens te verkopen, maar na een paar ritjes was stilzetten wel het laatste waar we aan wilden denken. Inmiddels hebben we de auto bijna geheel teruggebracht naar fabrieksorigineel: spoilers verwijderd, 19" velgen vervangen voor originele d90, nieuwe Conti met N codering aangeschaft en kilo's jaren 90 after-marketapparatuur verwijderd. Daarnaast veel van de kleinere mankementen verholpen, grote beurt en apk gegeven, uit laten lijnen, uitlaat laten repareren en flink wat pure plezierkilometers gemaakt. Een waar genot, de rijervaring is van een andere orde. De 4wd geeft karrevrachten grip, op bochtige achterafweggetjes (daar komt hij pas echt tot leven) lijkt het af en toe alsof je oogbollen uit je hoofd gezogen worden voor de auto eindelijk uitbreekt. Beetje onderstuur bij heel hard insturen en met heel veel goede wil wat overstuur bij 'vol gas' op toeren uitacceleren. Niet het gooi-en smijtwerk dat je van een (oudere) 2wd 911 mag verwachten dus, een andere ervaring met veel en veel meer grip.
De carosserie moet nog onder handen genomen worden, maar het uiterlijk is ondergeschikt geraakt aan de rij-ervaring. Daarmee zijn de prio's ook verschoven en lijkt eventuele verkoop onwenselijker dan ooit..

roemloos einde

helaas, de 964 is gestolen, pal voor mijn deur nog wel. Het lijkt erop dat hij in onderdelen is verkocht..