Peugeot e-2008 GT First Edition EV 54kWh 156 (2023)

Peugeot e-2008
Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008Peugeot e-2008

Uitvoeringe-2008 GT First Edition EV 54kWh 156
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Eerste ervaringen

Wat rijdt een elektrische auto toch fijn! Stil, comfortabel, krachtig en snel.
Het is wel jammer dat een paar negatieve ervaringen het rijplezier in de Peugeot e2008 niet altijd even fijn maken.
De auto heeft een week bij de dealer gestaan vanwege een ernstige storing in het elektrisch aandrijfsysteem. Het bleek een vage softwarefout te zijn die met een update zou moeten zijn opgelost. Tot nu toe geen technische problemen meer ervaren.
Een paar kleine opmerkingen:
-Jammer dat er geen indicatorlampje is voor de draadloze oplader. Het is me regelmatig overkomen dat mijn telefoon niet werd opgeladen omdat ie net niet precies goed in het oplaadvakje lag.
-Er zou in oktober een terugroepactie komen om de aanduiding van navigatie weer terug te brengen in de i-cockpit. Om onduidelijke redenen is die verdwenen in de facelift. Het is nu bijna november en ik wacht nog steeds.
-De Peugeot-app is bar en boos. De halve tijd maakt de Peugeot geen verbinding met de cloud, en kan ik dus niet de status inzien, of de auto preconditionen. Een klacht die ik van meer Peugeot-eigenaars hoor. Zeker voor een EV kan de app een waardevolle toevoeging zijn, maar de uitwerking bij Peugeot is heel slecht.
-Het is jammer dat zelfs in de GT-topversie er alleen een uitgeklede versie van ADAS-veiligheidssystemen is. Alleen active lane departure warning zit er op. Active braking zou er ook op moeten zitten, maar ik heb wel een paar keer in een situatie gezeten dat ik dacht 'nou mag dat systeem wel een piepje geven'. De knoppen aan de linkerkant van het dashboard waar normaal gesproken knoppen van ADAS zitten zijn ook allemaal loze plekken. Adaptieve cruise control, Stop & go functie, Lane keeping en positioning assist: overal moet je zelfs in de allerduurste GT uitvoering nog voor bijbetalen. En in de GT First Edition waren deze zelfs niet leverbaar.

Abonnement nodig

Een half jaar na aanschaf merkte ik dat bepaalde functionaliteiten niet meer werken. Ik gebruikte bijvoorbeeld de voice assistant om de verwarming te regelen of radiozenders te kiezen. Nu krijg ik een melding dat 'mijn abonnement is verlopen'. Blijkt dat je om die functionaliteit terug te krijgen na een half jaar een abonnement van 120 euro per jaar moet nemen....
Dus potentiële kopers zijn gewaarschuwd dat er na een half jaar extra kosten bij het gebruik komen.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Peugeot 2008