Peugeot 806 ST 2.0 Turbo (1995)

autoreview

Peugeot 806 ST 2.0 Turbo (1995)

Signalement

Uitvoering806 ST 2.0 Turbo
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf113.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

In 2000 hebben wij, naast een Passat Variant TDI, een 806 ST Turbo gekocht van toen 5 jaar oud. Wij kregen na een zoon in 1998 een tweeling en 3 stoeltjes konden niet op de achterbank van de Passat! Dus maar een MPV gekocht. We wilden schuifdeuren en een beetje pittige motor (mijn vrouw reed een 205 GTI...) en dan kom je vrij snel bij de 806 uit.

Bij Nijs-Den Ouden in Badhoevedorp een wit exemplaar gezien en die gekocht. Kreeg een zeer uitgebreide afleveringsbeurt en werd netjes afgeleverd. Bij ophalen zagen we wel een scheurtje in de kunststof achterklep maar dat was te overzien (dachten we..)

Na 8 maanden scheurde de klep verder en wij lieten de klep bij onze plaatselijke Peugeotdealer vervangen na afstemming met Nijs-den Ouden. Helaas weigerde deze daarna de 2500 gulden te betalen en na tussenkomst van de BOVAG hebben we de kosten gedeeld.

Verder een perefcte auto waar we 5 jaar mee hebben gereden. Reparaties in die 5 jaar vallen mee, zie problemen

Verbruik gemiddeld 1 op 8.5. Korte stukken 1 op 7 tot 8, lange stukken 1 op 10.

Fijne auto geweest, in 2005 verkocht.

Precies dezelfde gekocht in 2005 maar dan 5 jaar nieuwer (2000).

PROBLEMEN

Achterklep vervangen (let erop bij kopen van 806!!)
Accu
Achterklepslot
Radiateur
Normaal onderhoud

Geen ernstige zaken dus.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens