Peugeot 607 2.2 HDI (2001)

Peugeot 607
Peugeot 607Peugeot 607Peugeot 607Peugeot 607Peugeot 607Peugeot 607Peugeot 607 - interieur

Uitvoering607 2.2 HDI
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Een zalige lange-afstandsauto, met een heerlijke, krachtige én zuinige motor. Lekker stil, ook bij hoge snelheden. Prachtig interieur, zeer smaakvol. Ook het uiterlijk oogst nog steeds veel lof bij de pomp. Leuke details maken het helemaal af; automatisch inschakelend dimlicht, op afstand bedienbare kofferklep etc. Ook de klimaatregeling is duidelijk beter dan die van mijn 406. De uitrusting is tevens zeer compleet voor hetgeen je betaalt, een aanrader hierbij is de optionele JBL-set met krachtige versterker en 10 speakers, mooi geluid. Wat ik dus niet begrijp is de - overwegend - negatieve publiciteit rondom de auto. Ik ben juist zeer te spreken over de - omstreden - wegligging, terwijl ik toch veel lange afstanden afleg. In dat licht zijn er wel een paar kleine missers. Zo is de intelligente; regensensor een probleemkind; deze heeft eigenlijk nooit normaal gefunctioneerd. Wat ook opvallend is in vergelijking met andere Peugeots, is het stoterige karakter op korte oneffenheden. Maar verder kun je alleen maar zeggen: geweldige auto.

Update 21 maart 2004: Auto is inmiddels ingeruild op een 3 maand oude demo (6.000km) 607 2.2 HDI automaat met nagenoeg alle opties. Hier volgt nog een nieuwe MyReview van. De inruilprijs en het bij te betalen bedrag was een absolute meevaller. Verhalen over extreem hoge afschrijving - ook bij inruil bij vreemde merken - zijn feitelijk onjuist, mits je de goede uitvoering kiest!

Na het wegrijden bij de garage bleef de stoel vastzitten, op geen enkele manier meer verstelbaar. Dit is keurig en snel opgelost d.m.v. een nieuw frame. Verder bleef het kofferdeksel op een kier staan, i.p.v. helemaal te openen; tevens correct opgelost. Na een terugroepactie vibreerde de auto veel heviger dan eerst. Is verholpen. De eerder genoemde regensensor heeft nog een vervelende bijwerking, de ruitenwissers slaan namelijk hinderlijk tegen de A-stijl. Tot op heden is het de garage nog niet gelukt hier iets aan te doen. Na een koude vriesnacht werd ik verrast door een deur die weigerde mij toe te laten, op de primitieve manier opgelost d.m.v. heet water.
Tevens bevindt zich een beetje vocht in de linkerachterlamp, een puntje voor de eerstvolgende onderhoudsbeurt.

Update: Inmiddels is de wagen de 100.000 ruim gepasseerd (115.000), zonder noemenswaardige problemen. Kleine zaken blijven wel opspelen; defecte bediening spiegels en ramen, rammeltjes en -nog steeds- de regensensor. Tevens zijn de ruitensproeiers niet van "t meest duurzame type. Ook het kofferbakslot is alweer vervangen. Hopelijk is bij de vernieuwde 607 dit mechaniek betrouwbaarder geworden. Waar Peugeot echt aan moet werken is het radio-gedeelte van het audiosysteem. De ontvangst is matig en hij schakelt niet automatisch door naar de sterkste frequentie. Dit alles zou vervelender geweest zijn als de service niet zo uitstekend was. Alle punten worden stuk voor stuk opgelost, en nog snel ook! Dit in tegenstelling tot wat je vaak leest over Peugeot-dealers, wij zijn nog nooit zo tevreden geweest.