Peugeot 605 SL 2.0 (1995)
Uitvoering | 605 SL 2.0 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik rij nu al weer met plezier een dikke anderhalf jaar in mijn heerlijke groen metallic Peugeot 605. En als student kan je jezelf geen betere auto kopen dan deze voiture... Heerlijk rijden, stil, goedkoop, en hij kan 210km per uur. (laten we het daarbij houden).
Gekocht van een gezin die hem van grootvader overgenomen hadden in Medemblik. (meteen een stukje rijden vanuit Enschede).
Nog 1 extra puntje. Als je het Nieuwe rijden hanteert bij deze auto. (maar wel 110 waar je 100 mag en 130/140 op de snelweg) dan haal ik tussen 1 op 12.5 en 1 op 14.6 km per liter benzine. (dus ook heerlijk zuinig). (wel zonder airco).
UPDATE:
Ik zit nu op de 189.930 km en hij rijd nog heerlijk. Binnenkort toch even een kleine beurt geven, met in het achterhoofd de aankomende winter. Het blijft een heerlijke auto. En zelfs met 4 man plus bagage kom ik niet onder de 1 op 12.5.
UPDATE:
Met 192.000KM op de teller even naar de garage gebracht voor een APK, gelukkig kwam hij er zonder veel kleerscheuren er weer doorheen.
Ook is hij verkocht aan een peugeot forum lid. Welke er nu heerlijk in door rijd.
Ik rij tegenwoordig zelf in een 605 SV24, Phase II 200PK versie. Een uitzonderlijke auto, welke je niet vaak tegen zult komen op de weg. Of te wel, van meest simpele versie, naar de meeste luxe versie die er ooit verkocht is door Peugeot.
Geen directe problemen. Wel wat rare dingen natuurlijk.
De KM teller gaat soms van 0 naar 40, dan een tijdje niks, om bij 80 te blijven steken, en dan vervolgens bij 140 weer bij te springen. Echter, auto uit en weer aan en het is weg.
Toen ik hem nog geen 300 km had, wilde de auto niet meer starten. Wat bleek, een heel klein stekkertje was verroest, en wilde dus geen contact meer maken. Ben je wel mooi 200 euro verder bij de peugeot garage.
Over Peugeot garages, ik ben absoluut niet te spreken over Brilman in Enschede, je wordt daar aangekeken als een zwerver met je mooie 605... verschrikkelijk.
Wel ben ik te spreken over Broekhuis in Hengelo, zo’n heerlijk nog ’klein’ bedrijfje, die je naam onthoudt en waar je eerlijk geholpen word.
Ik zit even te denken of er nog problemen zijn geweest. Zo uit het hoofd niet. Na de grote beurt (slik, 680 euro) draait hij alweer heerlijk een 20.000km mee.