Peugeot 508 Blue Lease GT-line BlueHDi 130 (2019) #2
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 128.179 km |
| KM-stand laatst | 128.179 km |
Peugeot 508SW BlueLease HDI 130pk
Omdat ik nog een keer, voordat het doek definitief valt voor de diesel auto's een fijne rijdersauto wilde kopen, heb ik als opvolger voor mijn Peugeot 308SW medio 2025 een Peugeot 508SW gekocht. Ditmaal een met halfleer, een 130pk 1.5 liter motor en 320Nm koppel, met automaat. Dit is de eerste auto die ik met automaat gekocht heb, maar daar zonder wil ik niet meer. Omdat ik rond de 25000km rij per jaar en een behoorlijke caravan te trekken heb en omdat diesel simpelweg gewoon het lekkerste rijdt van alle motor varianten dus deze motor. Ik ben nog even op zoek geweest naar de fijnste variant, de 2.0 liter, maar die is al helemaal niet meer in Nederland te koop. Ook mijn auto is vanuit België naar Nederland gehaald.
Nu heb ik inmiddels al weer 147.000km op de teller staan en kan ik wel concluderen dat deze 508SW weer een echte rijdersauto is. Daarnaast is hij met zijn stoere lage daklijn en mooi afgewerkte koets een echte nekkendraaier. De wegligging is door zijn wielbasis en breedte top, hij ligt als een huis op de weg. De automaat schakelt soepel en hij komt vlot mee in het verkeer. Als de caravan er achter hangt, merk je er niet veel van.
De automaat is 8 traps, schakelt in Eco / Normaal of Sport modus rustig, normaal of sportief op en af. Het verbruik valt me iets tegen, met moeite red ik rond de 1 op 20 gemeten over 10.000km.
De zitting is prima verstelbaar, wel jammer dat er geen stoelgeheugen op zit. Dit had gezien de prijs en de klasse die de auto heeft, wel standaard mogen zijn. Sturen doet hij kort en prettig, de I-Cockpit en het kleine, fijn in de hand liggende stuur zijn voor mij echt pluspunten, die overigens mijn vorige Peugeot 308SW ook al had.
Achterin hebben mijn zoons ruim voldoende ruimte en de kofferbak is ook van een prima afmeting, al is deze dan wel weer wat kleiner dan die van de 308SW.
Kortom, ik hoop met de 508 nog vele kilometers te mogen maken!
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Peugeot 508 SW 130pk Allure Pack 1ste eigenaar | Dodehoekdetectie | Parkeercamera | Keyless | LED lampen | Navigatie
- 2023

Peugeot 508 SW 1.6 Plug-in HYbrid GT Sport 225Pk Automaat (APPLE CARPLAY, GROOT NAVI, FOCAL AUDIO, LEDER, STOELVERWARMING, SPORTSTOELEN, GETINT GLAS, KEYLESS, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2021

Peugeot 508 SW 1.6 HYbrid Peugeot Sport Engineered PANORAMADAK