Peugeot 508 GT PureTech 130 (2023)
Uitvoering | 508 GT PureTech 130 |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Toch ruim voldoende
Er zijn al meerdere ervaringen beschreven over de Peugeot 508 en ik kan het beeld dat je daar leest bevestigen. Ook omdat ik al eerder een 508 van het huidige model heb gereden en daar al veel kilometers mee afgelegd heb.
Het blijft een opvallend vormgegeven auto met een uitstekend comfort en een prima wegligging. De bijzondere positie van het stuur zal voor sommigen onhandig zijn, maar bij mij past het juist uitstekend.
Het multimediasysteem is niet altijd even logisch en snel qua bediening, maar als je het door hebt is er goed mee te werken.
Het belangrijkste onderwerp van deze review is echter de motor; de 1.2 liter 3 cilinder puretech met 130 pK. De vraag is natuurlijk of een grote limousine voldoende heeft aan een driepittertje.
Het is uiteraard een kwestie van smaak, maar het is mij gebleken dat je in het verkeer uitstekend mee kunt komen. Vlot genoeg om in te halen en op snelweg-cruise-snelheid heerlijk comfortabel. De 8 traps automaat is daarbij niet te nerveus en doet gewoon relatief ongemerkt wat hij moet doen. Alleen bij wat steviger optrekken hoor je de karakteristieke drie cilinder roffel.
Kun je er nu dan de Grand Prix van Zandvoort mee winnen? Nee; dat zeker niet! Hij kan echt prima mee in het verkeer, maar hou je ambitie bij stoplicht-sprintjes beperkt. Die zul je lang niet altijd winnen.
Voor mij is het echter ruim voldoende! In combinatie met het verbruik dat met veel eerste snelweg kilometers op 5,5 l / 100 km zit, ben ik dan ook erg tevreden.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten5
PRIVATE LEASE Peugeot 508
Uitgelicht aanbod

Peugeot 508 1.6 E-THP 165PK Automaat sedan Blue Lease Executive Pack / Navigatie / Xenon / Pdc +camera / lmv.
- 2018

Peugeot 508 SW 1.2 PureTech Blue Lease Allure 8-traps Automaat | Navigatie | Elektr. Achterklep | Climate Control | Comfortstoelen | Half-Leder | Achteruitrijcamera | Full-LED | !!
- 2021
![Peugeot 508 1.6 PureTech Blue Lease Active Aut. [ Navigatie Panoramadak Camera ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/53901727/0-dc69a8d16067f7e52ee62a638be89d63.jpg)
- 2019

Praktijkervaring Peugeot 508: dit vinden eigenaren van hun Franse middenklasser