Peugeot 508 Allure PureTech 180 (2019)

Uitvoering | 508 Allure PureTech 180 |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Peugeot 508SW 2019 Allure
Na heel wat jaartjes meelezen op Autoweek wordt het tijd om mijn eerste review te schrijven.
Ik hoop zo ook eens mijn steentje bij te dragen aan alle mensen die twijfelen bij de aankoop van hun nieuwe grote aanschaf.
Sinds een jaar rijd ik nu in deze Peugeot 508SW Allure uit 2019, met de 19inch GT-velgen eronder.
Wat een geweldige auto om te zien. Echt een plaatje, van alle kanten. Zeker met de paars/blauwe kleur die hij heeft is het echt een bak om te zien. Afhankelijk van het weer is hij diep paars, donkerblauw of zelfs gewoon zwart!
Ik vind deze auto persoonlijk een premium uitstraling hebben, ondanks dat het geen premium merk is.
Vrienden zeggen ook vaak: Nou ondanks dat het een Peugeot is, is hij wel dik!
Dat zegt eigenlijk alles. Als er 4 ringen of een ster op de kap had gestaan, was de waardering ongetwijfeld groter geweest... Boeie, wat mij betreft.
INTERIEUR:
Het interieur is erg netjes en mooi, met hoogwaardige materialen. Geen piepjes en kraakjes gelukkig!
Stoelen zitten top en een heerlijk klein en sportief stuur.
Ik ben 1,86 en dat gaat precies, ook achter mezelf op de achterbank.
Ik denk dat langere mensen nog weleens problemen kunnen krijgen om een goeie zit te vinden.
Wel een nadeel is de electronica:
- Het infotainmentsysteem is megatraag.
- Parkeersensoren voor geven wel/geen geluid. De ene dag wel, de andere dag niet.
- Camera achter is volgens mij rechtstreeks van een Nokia 3310...
- Dodehoekdetectie werkt wel/niet.
- Stop-start systeem werkt niet meer. (Dit vind ik persoonlijk meer een voordeel!)
RIJDEN:
Het rijden in de 508 is heerlijk. Met 180pk voldoende vermogen en ook de caravan trekt hij zonder blikken of blozen.
Soms bij flink optrekken kan hij wat lang in een hoge versnelling blijven hangen. Even geduld of "flipperen" aan het stuur is dan de oplossing.
Ik zit volgens mijn dagteller na 10000km op 8.2 gemiddeld.(1 op 12,2)
Dat is met een redelijk sportieve rijstijl en op de snelweg altijd wel wat harder dan toegestaan. Ook zitten hier 2 volbeladen vakanties bij waar niet op snelheid/verbruik gelet werd.
De afgelopen weken probeer ik wat zuiniger te rijden en zit de laatste 400km op 7.0 gemiddeld.(1 op 14,2)
CONCLUSIE:
Een dikke bak met dikke uitstraling waar je niet de prijs van een dikke premium segmenter voor hoeft te betalen.
Met een paar kleine, maar absoluut niet onoverkomenlijke, irritatiepuntjes.
PRIVATE LEASE Peugeot 508

Peugeot 508 SW 1.6 PureTech GT Line Vol!!! | Panorama Dak | Luxe Nappa Leer Met Massage en Elektrische verstelling | Digitaal Dashboard | Stoelverwarming Focal | Camera | Carplay | Adaptieve Cruise | Achteruitrijcamera | Airco (automatisch) | Apple Carplay/Android Auto|telefoonintegratie premium
- 2019

Peugeot 508 SW Active 130 Automaat Pack Business Nav/Cam/Trekhaak