Peugeot 406 STdt 2.1 (1998)

Peugeot 406 STdt 2.1 (1998)

Uitvoering406 STdt 2.1
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf1999

Dit is gewoon een fantastische auto! We hebben er al heel wat plezier mee gehad en hopen dat het zo blijft.
Deze wagen is heel erg mooi en snel.
Je laat de meeste wagens gewoon achter je en je kunt een aardig stukje doortrekken. Op een landelijk wegje heb je het plezier van een bijna perfecte wegligging. Voor een luxe wagen kun je hem soms nog sportief noemen ook.
De remmen zijn voldoende maar de turbo is soms wat traag. Op de snelweg blijft hij comfortabel en stil bij hoge snelheden. Een klein beetje wind en rolgeluiden dat zou je soms eens horen maar niet al te storend. De voorstoelen zijn wel wat kort maar het is nog steeds goed genoeg voor lange afstanden. Een berg oprijden of een caravan trekken is geen enkel probleem. En dit alles doet hij heel erg zuinig. Een gemiddelde van beneden de 7 liter tot zelfs 5 liter is best haalbaar maar dan mag je niet teveel doorduwen. In de stad is hij wel een kleine zuiplap. Maar voor een wagen van dit kaliber is dat niet direct zijn habitat. Verder ben ik heel erg blij geen grote problemen te moeten melden.

Wat problemen gehad met steentjes.
Eerst viel er een dakpan van onze buur op het dak.
Gelukkig niks moeten betalen en niet te veel schade.

Dan op de autostrade achter een vrachtwagen gezeten toen plots enkele stenen die tegen de radiator knalden, natuurlijk radiator stuk. De herstelling hiervan verliep niet echt vlekkeloos na 2 dagen terug binnen voor een foute herstelling.

Losgekomen motorsteuntje waardoor er een kleine trilling merkbaar was maar dat was snel gefixed.

Even in een weide geparkeerd en de onderkant was wat beschadigd dus herstellingen aan carter en een stabilisatorstang vervangen.

Verder niks meer; ik hoop dat het zo blijft!

Dealer is niet altijd even goed maar een goeie garagist is niet gemakklijk te vinden.

9,5