Peugeot 308 XT 1.6-16V VTi THP (2008)
Uitvoering | 308 XT 1.6-16V VTi THP |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Twee weken geleden de nieuwe 308 opgehaald bij de dealer, en moet zeggen dat ik aangenaam verast was. Zeker na n tijdje in de Honda Civic (2007) te hebben gereden, was het weer een opluchting om weer in een auto-auto te rijden...
Geluid
De beste verbetering ten opzichte van de 307 (had toen ook benzine automaat) is toch wel de uitstekende demping van het motor geluid bij hogere snelheden. Het lijkt er op dat het benodigde aantal toeren drastisch verminderd is t.o.v. de 307. Een goede zaak en nog zuiniger ook.
JBL sound systeem
Als optie heb ik het JBL systeem laten inbouwen, dat koste zo’n 500 euro extra. Een solide sound vind ik erg belangrijk in een auto, het geeft een hoogwaardiger kwalitatief gevoel van de hele rij-ervaring. Mijn verwachting waren hoog en misschien daarom vind ik het geluid niet heel goed. Peugeot verkoopt het JBL systeem als het speciaal voor de 308 is gemaakt, maar bij 3/4 van het volume vervormt het geluid echt heel erg! Dat is dus niet mijn mening van een speciaal ontwikkeld audio systeem.
Uiterlijk
Ik heb gekozen voor de zwarte lak, wat de auto wel wat standaard uit laat zien en helaas wat kleiner lijkt dan zijn wanneer in bijv. Gris Cendre. De keuze standaard bekleding vond ik erg summier ((1)zwart met donder grijs en (2) zeer licht grijs), de zwart met donkergrijs vond ik echt te lelijk en heb daarom uiteindelijk voor de licht grijze optie gekozen. Je kunt natuurlijk ook zwart leer pakken als optie, maar dat betekende voor mij bijbetalen.
Navigatie
Het RT4 systeem was voor mij helaas te duur. Met de dealer heb ik geregeld dat ik een TomTom 920T erbij kreeg. Echter toen de auto geleverd werd weigerde de dealer deze TomTom te monteren. Door de lange voorruit is de TomTom hierop niet te monteren (althans, mijn armen zijn niet lang genoeg ;-)). Dus ben ik op zoek naar een oplossing om de TomTom te monteren net rechts onder de radio of links aan het kleine raampje bij de zijspiegel. Kabeltjes moeten wel allemaal netjes worden weggewerkt en de TomTom moet natuurlijk nog afneembaar zijn. Als iemand tips heeft, hoor ik het graag!
Glazen dak
Dat is natuurlijk een geweldige ervaring. Heerlijk als het zonnetje schijnt (al wordt het digitale schermpje tussen de tellers dan iets groen door het licht), maar ook n de avond om het wat lichter binnen in de auto te maken. Erg aangenaam!
Ruimte
Ruimte voorin is prima, echter merk je dat het een kleinere auto is aan de beenruimte voor passagiers achterin, dat is echt minimaal. Daarnaast is de laadruimte niet geschikt voor lange camping vakanties. Door de hoge rand van de laadruimte is het soms wat lastig laden van zware dingen, maar zeker niet problematisch.
Misschien zometeen nog wat foto’s maken en plaatsen.
- Monteren portable navigatie