Peugeot 308 SW XS Première 1.6-16V VTi (2008)
Uitvoering | 308 SW XS Première 1.6 VTi |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na 4 jaar in een Renault Scenic te hebben gereden mocht ik een nieuwe auto uitkiezen van mijn baas. In ieder geval geen Scenic meer. Wat een kwalitatief slechte auto. Fijn in het gebruik (gezin met 3 kinderen) maar diverse malen bij de garage gestaan. Maar goed deze revieuw is van de Peugeot. Diverse auto's bekeken en gereden: Ford Cmax(oersaai), VW touran(te duur), Opel Zafira(oud model), Honda Civic hybride(lekker weinig bijtelling, mooie auto, reed geweldig maar voor ons gezin net te klein), Toyota Prius(oerlelijk)eindelijk dan de Peugeot 308 SW. Mooi vlot model, heerlijke stoelen, voelt lekker degelijk aan, voldoende ruimte. Misschien dat alles degelijk aanvoelde na de Scenic en alle stoelen goed zouden zitten maar ja. De kofferbak was wat groter als de Scenic maar de vele opbergvakjes in de Scenic hebben we in het begin toch wel gemist. Sinds juli rijden wij met veel plezier in de 308 (we hebben de 308SW 1.6 Premiere).
Nog geen technische problemen gehad afgezien van vocht in een zijknipperbol.
Wel twee irritaties: de tweede sleutel(reserve) heeft geen afstandsbediening op de sloten van de auto(strontvervelende bezuiniging van Peugeot) sleutel met afstandsbediening kost €100,-. Wel zo prettig voor als mijn vrouw hem is mee wil en niet mijn hele sleutelbos mee wilt nemen. En als tweede irritatie als je de achterste deuren opendoet gaan niet de lichtjes boven deze deuren binnen aan. Ze zijn alleen met de hand te bedienen als je in de auto zit. Dus mijn kinderen stappen altijd als het donker is ook in een donkere auto. Er zitten dus wel lampjes alleen niet gekoppelt aan het openen van de deur. Is mij ook nog uitgelegd door de Peugeot dealer.
Al met al een zeer fijne auto die ik heerlijk vindt om in te rijden.
We hebben er nu ruim 10000km mee gereden en we houden jullie op de hoogte.