Peugeot 308 SW Blue Lease Pack 1.6 BlueHDi (2015)
| Uitvoering | 308 SW Blue Lease Pack 1.6 BlueHDi |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2015 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand bij aanschaf | 15 km |
| KM-stand laatst | 58.000 km |
Eerste ervaring met Peugeot
Na jaren Skoda Octavia te hebben gereden heb ik via een andere baan nu een Peugeot 308 SW 1.6 HDi (120PK/300Nm) Blue Lease Pack in blauw/paarse kleur van een ex collega overgenomen. Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch maar ik moet eerlijk toegeven dat ik zeer positief verrast ben; wàt een lekkere auto is dit! Een heerlijke soepele en lekkere dieselmotor (stiller en sterker dat de 105PK van Soda); een zeer goed en strak schakelende 6-bak (had ik zeker ook niet verwacht, net zo goed als de Skoda), maar dan het grootste verschil: het onderstel; dit is bij de Peugeot duidelijk beter dan de Skoda.
Een heerlijke motor/bak combinatie; je kunt met de lange versnellingen lekker lang doortrekken terwijl er voelbaar power is en blijft; echt een genot. De Skoda is met name achter harder en bonkiger dan de Peugeot en het algemene veercomfort/balans staat wat mij betreft op een merkbaar hoger plan dan de Skoda, sorry, ben in principe 'gek van Skoda' maar dit is mijn eerlijke ervaring.
Is het dan alleen maar lof voor de Peugeot tov de Skoda?, nee, want bijvoorbeeld het daschboard vind ik van de Skoda veel mooier en beter te bedienen dan van de Peugeot wat nagenoeg alleen maar is te bedienen via een touchscreen scherm wat overigens wel goed werkt maar je moet voor alles 'omschakelen' . Tuurlijk ook wennen maar mijn voorkeur is op dit punt Skoda.
Rotondes zijn in de derde versnelling te doen en vanuit 1000 tpm kan je versnellen hoewel ik vaak lees dat er dan niets meer is qua vermogen, natuurlijk nog niet het volle vermogen maar het kan; hij stottert niet oid. En dan het heerlijke kleine stuurtje; ook lekker! Stuurt verbazend strak en direct! Ook hier weer: m.i. beter dan de Skoda...
De hoog liggende tellers vind ik wat minder; je moet boven het stuur kijken en als je wat lager zit en je stuur hoger hebt staan kijk je tegen de rand van het stuur. Er is gelukkig ook midden een digitale snelheidsmeter.
Al met al een heerlijke wagen en superruim met 610 liter kofferbak.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Nuchter het nieuwe jaar in met een tweedehands stationwagon van €14.500

Hoe 14% bijtelling het aantal verkochte Peugeots 308 verdubbelde en 'm nummer één maakte

Peugeot 308 SW vs. Seat Leon ST - Occasion Test

Peugeot 308 - Occasion aankoopadvies