Peugeot 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi (2015)
| Uitvoering | 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2015 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand bij aanschaf | 15 km |
| KM-stand laatst | 1.700 km |
Superfijne auto
Deze auto als leaseauto besteld als opvolger van mijn C3, en ruim twee weken geleden opgehaald.
Voornaamste reden was dat een grotere auto privé goed uitkwam. Daarbij natuurlijk de 14% bijtelling die dit jaar nog geldt, en toen was de keus snel gemaakt. Geen opties mogelijk: one size fits all i.v.m. de 14% bijtelling, en daardoor zelfs maar in een beperkt aantal kleuren te bestellen (5 waarvan 2 wit): Dat werd zwart en verder alleen een afneembare trekhaak erbij als accessoire.
Pluspunten: Mooie afgewerkte auto en zeer compleet: regensensor, lichtsensor, achteruitrij-camera, panoramadak. De laatste twee zijn favoriet bij de kids!
Hij rijdt soepel, en vaak laag in de toeren, zelfs bij 130 km/u maar 2000 toeren... :) En toch zeker niet traag! Bij alle snelheden is hij heerlijk stil! Goed geisoleerd en de diesel is van zichzelf ook stil.
Stoelen zitten fijn, net als de verstelbare armsteun en de steun in de deur. Een goede ergonomie dus.
Uiterlijk wil ook wat: mooi gestyled waar ik stationwagons normaliter best lelijk vind. Daarnaast maken de getinte achterruiten en de chromen lijsten hem mooi.
Geluid van de installatie: vind ik altijd belangrijk. Goed in balans, soms wat sponzig maar voor een standaard set speakers prima.
De carkit doet het uitstekend: Ook ik ben nu uitstekend verstaanbaar (i.t.t. in mijn C3).
Verder de twee USB-poorten waar ik in een van de twee al een 32GB stick heb geduwd: Kan toch een belangrijk deel van mijn omvangrijke muziekcollectie mee. Nadeeltje: Live-mp3's onderbreekt hij tussen twee nummers. Dacht dat we daar in 2015 vanaf waren maar blijkbaar nog niet. Bluetooth streaming van de telefoon werkt overigens ook feilloos.
Ik heb nog niet ontdekt hoe je snel kunt schakelen tussen twee radiozenders (ik luister eigenlijk alleen Radio 1 en BNR). Kan wel via het touchscreen. Dat is niet handig. Als je via het stuur schakelt, ga je gewoon de hele FM af. Even het boekje lezen nog.
Minpunten: Enige opties die ik mis: DAB radio en keyless entry.
Alles via het scherm bedienen vind ik ook wat onpraktisch, zeker de navigatie die wel erg veel 'OK'-achtige bevestigingen van je wil. Ook is het instellen van de navigatie niet altijd even logisch, zoals dat vaak is bij ingebouwde navi's.
Oh, en hij slaat nog regelmatig af bij het optrekken in zijn 1. En dat bij een diesel, dat heb ik nooit eerder gehad, en ook mijn partner overkomt dit dus ligt echt aan de auto. Wellicht afstelling maar kan ook wennen zijn aan de koppeling.
En dan de metalen pook: die wordt heet in de zomer-zon.
Maar alles bij elkaar is het gewoon een superfijne auto en kilometervreter. Gekozen o.b.v. ratio (prijs/kwaliteit en ruimte) maar het gevoel begint er heel snel bij te groeien.
Met als nadeel dat het voor de hand ligt dat dit de leasetopper van 2015 wordt en dat er nog heel veel van deze 308 SW's zullen gaan rondrijden...
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Nuchter het nieuwe jaar in met een tweedehands stationwagon van €14.500

Hoe 14% bijtelling het aantal verkochte Peugeots 308 verdubbelde en 'm nummer één maakte

Peugeot 308 SW vs. Seat Leon ST - Occasion Test

Peugeot 308 - Occasion aankoopadvies