Peugeot 308 SW Allure 2.0 BlueHDi (2014)

Peugeot 308 SW Allure 2.0 BlueHDi (2014)

Uitvoering308 SW Allure 2.0 BlueHDi
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2015

na 4 maanden 308 automaat

Mijn 308sw Allure 2.0 HDI EAT6 ! automaat.
Na 4 maanden en 7000 km ervaring met de 308 automaat. Deze auto rijd ik prive en de afgelopen periode veel kms gereden met caravan.
Na mijn vorige 308 is dit een grote stap vooruit,vermogen, afwerking, en het totale gevoel. Na korte tijd volledig gewend aan de zit/stuurpositie. Heel plezierig klokkenwinkel en zicht op de weg meer 'in lijn'.
++ Verbruik dat computer aangeeft klopt vrijwel.
++electr.handrem in-uit schakelen Puik!
++ vooral rijden met de automaat in stand S is heel comfortabel,schakelt door de versnellingen tussen 1800 en 22oo touren.
- Touchscreen. Alles werkt prima, het went snel maar div. zaken aanpassen vergt te lang kijken op het scherm lastig/gevaarlijk!
--Navi is redelijk goed , maar dat systeem alleen kan berekenen als je "op de route "staat is zeer lastig. Een rit plannen terwijl je op de camping staat kan niet!.

de leeuw brult nog volop

"1op 18.6 met een 2 ltr /150 pk/ automaat!"
Nu ik vanaf de aankoop, bij 24.ooo km, nu ik er ruim 10.000 km mee heb gereden, even een update.
Het eerste deel, vakantie, was voor een groot deel met caravan. uitstekend! Nu solo km's. Het verbruik komt uit op 1 op 18.6 ( redelijk veel stadsverkeer, en 120/130 km/h als het mag), en altijd in de S(port) stand, dus bij stand N zeker zuiniger.
De auto bevalt me nog steeds zeer goed, ruim( vorige week tafel vervoerd van 200cmx99 cm vlak liggend achter de maximaal naar voren geschoven stoelen.), stil, en vooral de automaat die is perfect.
Opstelling stuur/ klokkenwinkel vind ik prima, in mn MX5 moet ik echt altijd weer effe wennen.
Display blijft een matig punt, je moet echt 'lezen' voorde meeste functies, onveilig. Ik bedien liever op de tast de verwarming.

ik kies voor diesel, liefst met automaat, en hulpv

-Diesel?? De vraag wordt wel eens gesteld, "privé een diesel rijden?"
Ja, bij de ongeveer 22.000 die wij rijden spaar ik € 1000,- aan brandstof, en is de wegenbelasting ongeveer € 750,- hoger. Keuze duidelijk.
-308 met hulpveren. Zeker als je regelmatig wat gewicht meeneemt, maar zeker met een caravan heeft de huidige 308 echt hulpvering nodig. Hoe hij zonder rijdt weet ik niet, vanaf het begin waren ze aanwezig.

perfect rijdend maar met foutmeldingen.......

Na mijn caravan rit naar Marokko v.v. april-mei 2016 van 8600 km nog steeds zeer tevreden.
Verbruik op deze rit ( 95% met caravan) 1 op 12.6, prima resultaat, maar.........
Onderweg in Cordoba SP( 42.550 km ) , foutmelding "Urea"= add blue, motorstoring . Melding ging niet meer uit.
1 Etmaal garagebezoek, garantie, conclusie Add Blue injector vervuild. 4 weken vooraf nog voor de 40.000 controle bij de dealer geweest.
Op 20 juli weer foutmelding ( "Service" ) , melding verdween dag later, bij garagebezoek bleek dat er geen oorzaak was te vinden,
Verder de slechtsluitende achterklep voor de 3e keer laten afstellen, werkt nu goed.

Jammer, prima auto rijdt perfect, schakelt zeer aangenaam, maar vertrouwen een beetje kwijt........
Volgende week gaan we voor 3 weken naar Italie............

rijden heerlijk maar........

Nog steeds comfort, voldoende power , volledig gewend aan opstelling van het stuur.
Maar ja af en toe een rimpeltje ( de auto! )
- oktober bij terugroepactie Ad blue aangepast, dus er was toch iets niet in orde wat we almerkten op onze reis door Spanje.
- december slecht starten accu laten controleren, volgens dealer OK, Maar mijn bandenboer keurde hem af. Dus € 160,- een nieuwe accu.
-achterklep is dus nu goed, sluit prima, 4 x gerepareerd.
-gisteren waarschuwing "olie bijvullen " , ja dat klopte er lag de volgende morgen plas olie onder de Peug.
Laten controleren, oliefilterhuis zat los, gerepareerd.

Binnenkort 65.000 controle.En in mei naar Italie............

fijne auto maar, vertrouwen is verdwenen

65.000 Controle uitgevoerd.
weer olielekkage bij het filterhuis, over 3 weken 2 maanden naar Italie, vooraf laat ik het controleren, als we hem dan nog hebben.................
Tevens distributieriemen en rollers/spanners vervangen. Wel erg snel versleten. Kosten van deze 65000 controle + onderhoud zouden komen op € 930,- na ernstig bezwaar van mijn kan korting op onderdelen en kosten nu € 690,-
PS Stereo werking audio hapert nog steeds, meld ik maar niet meer.

Jammer fijne auto, en kostbaar als je priverijder bent!!
Goede vriend van me heeft met een 3008 zelfde ervaring hij rijdt nu Opel , ik t.z.t B.M.W

verkocht

Na 5 x Peugeot stap ik over op BMW 320i Touring ( half jaar oud)

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Peugeot 308