Peugeot 307 XT 2.0 HDI 90pk (2003)
Uitvoering | 307 XT 2.0 HDI 90pk |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
In het dagelijks gebruik is dit een geweldige, comfortabele auto. De motor is betrouwbaar, lekker soepel en levert voor mij voldoende vermogen, zonder ooit olie bij te hoeven vullen. Op de lange stukken komt de ware reisauto naar boven. Ik rij er gemakkelijk mee naar zuid Frankrijk (met vouwwagen) en kom na een dag rijden nog fris uit de auto. Ook deze Peugeot hangt flink in de veren als de auto beladen is, een kwaal die ik ook bij alle voorgaande Peugeots heb meegemaakt (305, 205, 306 en 306 break). Dit ontstaat met name tijdens vakanties.
De algemene klacht dat de auto veel lampen verbruikt (m.n. dimlichten) onderschrijf ik. In een periode van 2,5 jaar al 4 H7 lampen vervangen. Andere gebreken: krakende achtervering (al 2x laten smeren bij de dealer). De richtingaanwijzer is vervangen (garantie) omdat deze bij het richting aangeven op groot licht sprong. De sensor van de temperatuurmeter is vervangen, omdat deze onbetrouwbare motortemperaturen aangaf (met als gevolg dat regelmatig het rode stoplampje + signaal aansprong).
1x een totale uitval van de auto meegemaakt: de auto wilde niet meer starten en gaf geen enkele reactie op de sleutel. De wegenwacht bood geen oplossing, dus de auto af laten voeren naar de peugeot garage. Na een dag onderzoek, de monteur kwam aanvankelijk niet in het motormanagementsysteem, is het probleem verholpen en kon het systeem gereset worden. De monteur weet nog altijd niet wat de aanleiding tot dit probleem is geweest.
In het algemeen ben ik zeer tevreden over de rij eigenschappen, maar ik heb wel mijn bedenkingen bij de elektrische installatie, aangezien veel van de storingen hierop terug te voeren zijn.