Peugeot 307 XS 2.0 HDI 90pk (2003)

autoreview

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Signalement

Uitvoering307 XS 2.0 HDI 90pk
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf45.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Nieuwe baan, nieuwe leaseauto. Helaas iets verplichts uit de poule: een blauwe Peugeot 307 diesel (90pk), wat een drama.

Ten eerste de ’design’ van deze auto, expres tussen aanhalingstekens want deze auto is de rijdend equivalent van een Kip-caravan. De motor is luidruchtig, toont geen enkele fut en heeft de zeer teleurstellend verbruik van slechts 1 op 15.

Daarna het zitcomfort, na 4 maanden heb ik een Scheel Autostoel laten aanmeten en aanbrengen (een echte aanrader), want na 10 km begon ik mijn rug al te voelen.

Kortom een compleet anonieme rijervaring (behalve de rugpijn dan) die snel verandert in volledige irritatie vanwege de abominabele constructiekwaliteit van dit geval.

Ik snap in alle eerlijkheid niet dat men vrijwillig overgaat tot de aankoop van deze dingen (en er rijden er intussen wat rond).

Gelukkig mag ik morgen afscheid nemen hiervan en gaat de Peugoet (mits gerepareerd, zie hieronder) weer terug in de poule om te wachten op zijn volgende slachtoffer. Ik wens die persoon veel sterkte toe!

PROBLEMEN

- Continu irritante piepjes
- Auto trekt naar rechts bij hard remmen
- Vibraties door stuur
- Dashboard laat ’los’
- Auto vreet koplampen (3 setjes in 1 jaar)
- Dieselgeur in kabine

- Blijkbaar onoplosbaar probleem met brandstoftoevoer, auto heeft al twee keer stil gestaan, staat nu alweer 3 dagen bij de (overigens zeer slechte) dealer

2,0
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (8)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens