Peugeot 307 XR 1.4-16V (2007)
Uitvoering | 307 XR 1.4-16V |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Eerste indruk
Er heeft zich weer een tweede auto in ons gezin geïntroduceerd, mijn werk wat zich 55km verder gaat afspelen als voorheen is uiteraard de oorzaak. Dit maal opzoek naar een kleine auto die zuinig rijdt, uuuhm ja dat is de 307 natuurlijk niet in vlag en wimpel. Na uren op de autoverkoop sites gekeken te hebben kwam ik er toch wel achter, dat mijn innerlijke persoon niet in een te kleine auto past. Minimaal het sigment vergelijkbaar met golf, het liefst een golf natuurlijk. Golf..... Golf 4 is dus de auto waar elk petje voor gaat. Duurder en meer risico, dat ging toch even door mijn hoofd en besloot mijn geluk buiten de Duitse makers te zoeken. Zo kwam ik op de peugeot 307 uit tenslotte, de prijs en de km stand was te mooi om waar te zijn. 20 km rijden om eens te kijken bij deze uhum parel! Prima bakkie om te zien, bandjes goed, olie zwart, geen melk aanslag, koelvloeistof reservoir helder, dempers wel oké, nieuwe apk en distributie, hobbelde wielen bij 80 km/u, alleen de elektronica was van slag. Auto gekocht met half gebakken garantie op de electronica.
De eerste dagen rustig gereden even goed kennis te maken en te peilen waar de auto zat in zijn gezondheid. Olie ververst voor 28 euro en interieur schoongemaakt, even onder de motorkap gepoetst. Koelvloeistof geheel vernieuwd voor 14 euro, airco overleden verklaard op dag 3. Bandjes voor laten balanceren voor 40 euro, speakers vervangen voor 30 euro totaal.