Peugeot 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack (2005)
Uitvoering | 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Peugeot 307SW is voor mij de ideale reiswagen. Voorzien van een groot glazen dak waardoor het ruimtelijk gevoel enorm versterkt wordt. Ondanks dit dak is de auto toch verbazend stil, wat nog stiller wordt als de panelen voor het dak geschoven worden. Dit is wel een aanrader in de zomer als de zon schijnt en de auto stil staat; het is anders in een mum van tijd bloedheet. Een ander groot voordeel zijn de losse stoelen achterin, hierdoor is het geen enkel probleem om lange spullen mee te nemen en toch voldoende zitplaatsen te behouden. Alleen de zitruimte op de achterste zitrij (in de kofferbak) is wat beperkt.
Het rijgedrag is neutraal, niet sportief te noemen maar het is ook geen zweverige Amerikaan. Voor mensen die veel kilometers maken absoluut een aanrader. Mijn 307 is voorzien van de 90 pk dieselmotor, en daar komt de auto mee vooruit, maar ook niet meer dan dat. Gezien het gewicht is deze motor te licht. Een zwaardere motor is beslist geen overbodige luxe.
Tot op heden heb ik erg weinig problemen gehad met de auto, een kapotte lamp, een terugroepactie en niet werkend kofferbakslot zijn de enige minpunten tot nog toe.
Daar gaat er waarschijnlijk wel eentje bij komen, de remschijven. Bij krachtig remmen trilt het stuur op dit moment zo erg dat het irritant is om vast te houden. Mijn gevoel zegt dat de schijven eigenlijk niet berekend zijn op het (beladen) gewicht van de SW, aangezien ik de klacht al van meerdere 307 rijders gehoord heb.