Peugeot 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack (2003)

Peugeot 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack (2003)

Uitvoering307 SW 2.0 HDI 90pk Pack
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Het leek me een goed idee om enkele maanden vóór het inruilen mijn ervaringen met mijn huidige auto weer te geven. Het is een lease-auto, waarvan ik in september 2003 de sleutels kreeg overhandigd. Nu, precies twee jaar later, heb ik bijna 150.000 km met de wagen afgelegd en kan ik binnenkort een andere uit gaan zoeken.

Voor het eerst een diesel; dat was wel even wennen. Zeker na een snelle 306 met > 120 pk benzinemotor. Maar het is meer een questie van je rijstijl aanpassen dan inleveren. Natuurlijk, de auto is minder snel, maar wel véél relaxter te rijden door de soepele HDi-krachtbron.

EXTERIEUR
In mijn ogen een fraaie verschijning, de SW. ’Mijn’ kleur is gris Dolomite, waarbij het aluminium van portiergrepen en dakrelings goed afsteekt. Ook een makkelijke kleur, je ziet werkelijk niet dat de auto vies is.

INTERIEUR
Het grorte pluspunt van deze auto: de interieurruimte. Inmiddels zijn we hier allemaal verknocht aan het glazen dak. Verder is de variabiliteit ongekend en wordt er veel gebruik gemaakt van de achterste zitplaats door de kids.
Werkelijk een veelzeidige en zeer ruime auto waarin ik nog geen enkel minpunt tegen ben gekomen.

MOTOR & BAK
Soepele diesel met voldoende vermogen, ook voor het trekken van de boot. Heb er eigenlijk nooit tekort aan gehad. Meer is natuurlijk altijd leuker, maar zeker niet noodzakelijk. Ook de versnellingsbak werkt naar tevredenheid.

ONDERSTEL & COMFORT
Geweldig. Prima wegligging, heerlijk stuurgedrag, uitmuntende stoelen.

UITRUSTING
Afgeladen vol. Het enige wat ontbreekt zijn lichtmetalen velgen en lederen bekleding. Verder zit de auto vol met comfortverhogende zaken zoals parkeersensoren, inklapbare spiegels, regen- en lichtsensor, ramen die automatisch sluiten als de auto op slot gaat, climatecontrol, etc.
Veel zaken klinken misschien overbodig, maar als je ca. 75.000 km per jaar rijdt, zijn ze wél erg prettig.

Al met al dus zeer tevreden over de auto. En ook over de dealers, trouwens.
Ik heb werkelijk nog nooit iets met de auto gehad, alleen wat schade, maar dat is de auto niet aan te rekenen.

ZEER POSITIEF, dus. En u raadt het al: De volgende wordt weer een 307 SW. Alleen andere motor (1.6 HDi 110 pk) en ander kleur (waarschijnlijk zwart).

Update 25-01-2006:
- Inmiddels is de opvolger besteld (begin december). I.v.m. de hoge branstofprijzen was de 110 pk-versie helaas niet mogelijk. Het wordt nu dus de 90 pk. Maar een proefrit met deze motor deed me positief versteld staan! Naar planning word de nieuwe eind februari afgeleverd. Als kleur heb ik Gris Fer gekozen.

Udate 25-01-2006:
- Bij ca. 165.000 km hield de ruitenwissermotor er mee op. Die is dus inmiddels vervangen.

9,5