Peugeot 307 SW 1.6 16V Premium (2005)
Uitvoering | 307 SW 1.6 16V Premium |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Omdat wij met 3 kinderen graag goed en ruim wilden zitten gingen we op zoek naar een MPV-achtige auto.
Na een tijdje zoeken hadden we 2 opties; de nieuwe Renault Scenic of de Peugeot 307 SW. We kozen voor de laatste omdat we hiervoor ook een Peugeot hadden die erg goed reed en een goede en betrouwbare dealer hadden (Nefkens Zutphen).
Wat natuurlijk opvalt in deze auto is het waanzinnig mooie glazen dak en de enorme ruimte binnen. We hebben gelijk een extra stoel bijbesteld zodat we ook eens iemand mee kunnen nemen. De extra plek in de kofferbak is goed geschikt voor kinderen maar voor volwassen personen is er geen beenruimte aanwezig. We hebben de speciale Premium uitvoerig wat als extra de climate controle en extra zaken zoals automatische verlichting, regensensor en heeft.
Wat me wel tegenvalt is de wegligging. Ieder hobbeltje voel je in de auto mede omdat de vering stak is afgesteld. Ik heb de standaard Bridgestone banden al vervangen door Michelin mede omdat er je banden ook goed kon ’horen’ maar dit heeft maar weinig geholpen. Verder zijn de standaard aanwezige muziekboxen dramatisch van kwaliteit. Ze klinken enorm hol en als je ze iets harder zet beginnen de deuren te trillen.
De Cruise Control werkt niet goed. Van de 10 keer doet hij het 4 keer niet. De Peugeot dealer heeft vorige week een software update gedaan maar dit heeft niet geholpen. Hij had nog een nieuwe SW staan die hetzelfde mankement had.
Vandaag (26-jan) gebeld door de dealer, zij hadden contact met Peugeot Nederland gehad maar die wisten het ook niet meer. Ik hoor van hun zodra er weer een software upgrade gemaakt is. Niet echt vakwerk dus en ik vraag me af of er nog meer mensen zijn die problemen hebben met cruise controle.
Ik hou jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
Nieuwe ontwikkelingen!
Dinsdag 23 augustus is dan eindelijk de nwe softwareupdate geplaatst (volgens de dealer was ik de eerste!) en het probleem met de cruise control lijkt opgelost.
Eindelijk.