Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2003)

autoreview

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Signalement

Uitvoering307 SW 1.6 16V Pack
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De 307 SW (packuitvoering) is een zeer complete auto die er ook nog eens leuk uit ziet. Vooral het glazen dak is een geinig detail. De auto heeft (helemaal vergeleken met de buitenmaten) verrassend veel binnenruimte en is variabel in te delen. Ik heb ´m gekozen na ruimtevergelijking met Zafira en Scénic. De 3 achterstoelen zijn in alle richtingen verstelbaar en eenvoudig uit te nemen; je tilt je geen breuk en toch blijken ze heel degelijk te zijn. Je hebt daarna een giga-bagageruimte. Ik moest wel aan de motor wennen. Net zoals veel andere zestienkleppers heeft deze ´onderin´ weinig fut; wil je wat opschieten, dan moet je hoge toeren draaien (en dan gaat ie ook best, maar geef mij maar een ouderwetse 8-klepper). Ook vind ik het jammer dat de 1.6 SW slechts 1.100 kg mag trekken. Dit schijnt verband te houden met het extra gewicht aan (mogelijk) te vervoeren personen (max. 7). De bijna identieke break 1.6 mag dus wel 1.300 kg trekken...

PROBLEMEN

De electronische linkerbuitenspiegel klapte niet automatisch in bij afsluiten auto; is vervangen.
De achteruitrij-signalering piepte continu bij inschakelen van achteruit vanwege gemonteerde vaste trekhaak. Dealer heeft alsnog zonder meerkosten een afneembare trekhaak gemonteerd (hulde).

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens