Peugeot 307 CC 2.0-16V (2006)
| Uitvoering | 307 CC 2.0-16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 130.000 km |
| KM-stand laatst | 138.000 km |
Fijne en betrouwbare Cabriolet
April 2025 begon het weer te kriebelen. De zon schijnt en de Audi A3 cabriolet had ik eind zomer 2024 verkocht (zie mijn revieuw over de A3 met de reden verkoop). Weer eens op marktplaats gaan kijken naar een betaalbare cabriolet. Al zoekende kwam ik uit bij een Peugeot 207CC of 307CC. De 207CC durfde ik niet aan vanwege de verhalen over de problemen met de THP en VTI motoren uit die periode. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een Peugeot 307cc 2.0 16v uit 2006 (19 jaar oud al!) gekocht via marktplaats tegen een hele scherpe prijs. Groen/grijs met 130.000KM op de klok (na 19 jaar dus amper mee gereden).
Natuurlijk kan niet alles perfect zijn voor het bescheiden bedrag dat ik ervoor betaald heb. De auto had een onderhoudsbeurt gehad net voor aankoop maar de airco werkte niet. Even langs Garage Hoefa in de Meern gereden en voor een hele nette prijs hebben ze daar de condensor vervangen en ook de radiateur (bleek een klein lek te hebben). Na deze ingrepen was de airco weer ijskoud en bleef de koelvloeistof weer netjes op peil. Het grote genieten kon beginnen!
De Peugeot blinkt uit in het spreekwoordelijke Franse comfort. Ik vind dit heerlijk! Niet een auto om lekker mee te hoeken (daar heb ik mijn Jag voor) maar om lekker mee te toeren! Door het hoge voorraam zit je ook (relatief) uit de wind wat het comfort met open rijden ten goede komt. Het was een lekkere zomer en helaas heeft de Peugeot geen ' always open' meter (MINI) anders was hij zeker bijna altijd open geweest :)
Verder geen problemen mee gehad? Nou, het raam linksvoor krijste en piepte het uit als het naar beneden/omhoog ging. Even een nieuwe raammechanisme besteld en zelf gemonteerd en nu gaat hij weer als een zonnetje omhoog en naar beneden. Ook het bekende probleem met de achterlichten (loslaten rode covers) had deze auto. Via marktplaats nieuwe gevonden en er even ingezet. Nu weer helemaal netjes!
Daarnaast ook nieuwe velgen met banden geregeld. De vorige eigenaren hadden nogal een intieme relatie met de stoeprand voor hun huis en de velgen zagen er dus ook niet meer uit. Gelijk daarmee ook de banden vervangen, want op voor 2 All seasons van een Chinees budgetmerk en achter 2 (verder prima) Vredestein banden wil ik liever niet rijden. Nu weer 4 A-merk banden eronder gezet.
Na ongeveer 8 maanden plezier, begon de meter voor temperatuur koelvloeistof rond kerst raar te doen. Van 70 naar 90 graden heen en weer dansen en dan weer terug naar 0 en vervolgens 130 graden. Dat klopt niet en de motor ging ook slecht lopen hierdoor want het motormangement weet natuurlijk ook niet wat hij moet geloven. Afspraak gemaakt bij de garage, ook om gelijk even APK en onderhoud te doen. De schade viel gelukkig mee. Naast de bekende grote beurt zijn ook de remschijven en blokken voor en de temperatuur sensor vervangen. De auto staat weer voor de deur en ik hoop er weer lekker open mee te kunnen rijden als de winter weer voorbij is. Al met al een heerlijke comfortabele en - tegen mijn verwachting gezien reputatie Peugeot 307- een heel erg betrouwbare auto gebleken.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Peugeot 307 CC Sport 2.0-16V 177pk (2006)

Peugeot 307 Féline & 307 CC (2005) - Test

Aan deze jaren 70-coupés zie je waarom Japanse merken kopieergedrag verweten werd

Hoe de auto met het apostrofje kantelpunt werd in de geschiedenis van Nederlands populairste merk