Peugeot 307 Break XS 1.4 HDI (2004)

Peugeot 307 Break
Peugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 Break XS 1.4 HDI
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

Peugeot 307 XS 1.4 HDI Break

Comfort:

De Peugeot 307 is een hele fijne reis auto, wat je ook wel mag verwachten van de Fransen. Dus vooral als je veel op de weg zit dan is deze auto zeer geschikt en hoef je niet zonodig een grote slee te hebben is mijn mening.
Dit is al weer mijn 8e Franse auto en mijn 3e Peugeot alweer. En ik wil nog niet anders meer. Dat heeft mede te maken met het geweldige comfort, wat je bij auto's die niet uit Frankrijk komen niet hebt.
De 307 met 1.4 HDI serie zijn niet heel erg lux, als je echt luxe wil dan moet je toch wel de SW nemen en het hangt ook van de uitvoeringen af. Deze auto heeft wel een climate control en dat is toch wel heel erg fijn. Verder heeft hij electrische ramen voor radio/cd speler met afstanbedieneing aan het stuur,airbag's rondom,centrale deurvergrendeling met afstandbediening,boordcomputer en lederen stuurwiel.
Ik heb deze auto gekocht omdat we groter moesten vanwege een kleine er bij en dan moet de kinderwagen en dat soort dingen ook allemaal mee en in een Peugeot 206 is dat toch allemaal wat krap.
De 307 Break is een lekkere ruime wagen. Voornamelijk voor mensen die wat aan de lange kant zijn want de hoofd ruimte is enorm en hij heeft een hoge in stap dus je kan je er lekker gemakkelijk in laten vallen.
Hij is ook voorzien van heel veel handige opberg vakjes en in de deur portieren die zijn lekker groot.
En heb nu voor een diesel gekozen in plaats van een benzine vanwege dat ik nu meer moet rijden voor mijn werk. Ik kom toch wel op zo'n 35.000 km per jaar en dan is een diesel toch aantrekkelijker.

Verbruik:

Het verbruik is zeer gunstig hangt er wel van af natuurlijk hoe je rijstijl is maar ik rijd gemiddeld (snelweg km's) 1:18 (nieuwe rijden) 60l tank rij ik 950 km mee en als ik ECHT ECHT mijn best doe dan haal ik makkelijk de 1000 km. Wanneer je voornamelijk veel op 80 km/u wegen zit dan is zelfs 1:20 1100 km op een tank haalbaar.
Ik rij dus voornamelijk snelweg km's en 130 km per dag voor mijn werk.
Deze 307 heb ik gekozen vanwege dat hij het zuinigst is en de wegenbelasting (1232 kg) ligt weer een klasse lager dan de 2.0 HDI Break en 2 klassen lager dan de 2.0 HDI SW.

Techniek/prestaties:

Je moet aleen niet een sportieve rijder zijn want met het optrekken (1.4 HDI 70 pk) is hij niet bepaald de snelste maar hij komt opzich wel redelijk met al het verkeer mee.
Dus voor mensen die een caravan hebben of een zware kar er achter moeten hebben zou ik deze auto niet aanraden.
Ik zou dan persoonlijk minimaal voor de zwaardere 2.0 HDI 90 pk gaan die heeft toch een stuk meer trek kracht dan de 1.4 HDI.
De top snelheid is max ongeveer 158 km/u maar goed zo hard mag je toch niet hier in Nederland.

Problemen:

Omdat ik hem natuurlijk nog niet zo heel erg lang heb en nog niet veel km's mee heb gereden, kan ik nog niet echt wat over problemen vertellen.
Wel moet ik zeggen is trouwens bij de proefrit niet op gevallen of het is daarna gebeurt, is dat de bestuurders zitting links wat schuim los laat. En dat vind ik toch wel een beetje jammer. Je kan het voornamelijk merken als je rechts door de bocht gaat dat je op die plek niet veel steun meer hebt. En ik hoor andere 307 rijders ook klagen over dat zelfde probleem.
Verder nog geen bijzonder heden.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over deze auto
en ik hou jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Peugeot 307 XS 1.4 HDI Break

Goede indruk na 43.000 km:

Nu na zo'n 43.000 km te hebben gereden in 17 maanden weer een betere in druk gekregen van de auto!
De auto voldoet nog steeds erg goed en ben er zeer blij mee! Ik ben nu helemaal verkocht aan het diesel rijden en dan wel met een goede Franse diesel!!!

Problemen:

Heb nu alleen af en toe met het warme weer en als de motor warm is problemen met starten.
De start motor geeft alleen een klik en voor de rest doet hij helemaal niks. Na een paar keer proberen start hij en slaat aan.
Auto is nu op het moment bij de garage die er waarschijnlijk een nieuwe start motor gaan op zetten.
Lederen stuurwiel laat los op de punten waar je het stuur vaak vast hebt. Bij mij dus boven op en links in het midden.
Verlichting knopjes van de climate control zijn defect. Digitale scherm werkt wel. Heb hier voor de rest geen last van, alleen in het donker is het vaak even zoeken op gevoel of je het juiste knopje te pakken hebt.
Ik vind hem ondanks dit nog steeds betrouwbaar en hij heeft mij en mijn gezin met de strenge winter van 2009/2010 niet in de kou laten staan!!!

Nieuwe/andere auto:

Ik wil er nog zo'n 1,5 jaar mee rijden en wil dan weer wat anders. Ik ben nu al een beetje aan het rond kijken op internet voor auto's die ik eventueel zou willen hebben over 1,5 jaar.
Ik zit te denken aan een 307 SW HDI ('07/'08), 308 SW HDI, Renault Scenic II DCI ('07/'08) of een Citroën C4 Picasso HDI.
Dit zijn auto's die ruim zijn en een hoge instap hebben wat ik erg ben gaan waarderen.