Peugeot 3008 Première 1.6 HDiF (2009)

Peugeot 3008
Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008Peugeot 3008

Uitvoering3008 Première 1.6 HDiF
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2010

nieuwe auto

Omdat ik mijn kilometers weer had bereikt met mijn leaseauto ben ik op zoek gegaan naar een andere. na 4 ford's, waarvan de laatste 2 een C-max waren wilde ik wel weer eens iets anders. Omdat ik een hogere instap wilde heb je toch een beperkte keuze. Zodoende ben ik bij de Peugeot 3008 terecht gekomen.

Ik heb de 3008 met de 1.6 HDiF motor welke voldoende krachtig is voor normaal gebruik. De kleur is hickery Bruin waar ik toch wel benieuwd naar was. eenmaal geleverd is het toch wel een hele mooie kleur. Omdat de auto al standaard was voorzien van het glazen dak en de head up diplay is zijn de opties die ik genomen heb de donkere achterruiten met rolgordijntjes en het peugeot connect NAV systeem voor de bluetooth carkit.

Na 3 weken rijden en hierbij een kleine 5 duizend kilometer te hebben afgelegd moet ik toe geven dat het een heerlijke auto is om mee op pad te zijn. De stoelen zitten erg goed en lekker hoog. De bediening is zeer prettig. sturen en schakelen gaan zeer makkelijk, alhoewel de 2-de versnelling soms een beetje moeilijk gaat, maar dat zal nog wel nieuwigheid zijn. Bediening van de radio, navigatie, op de prachtige middenconsole, en cruise control is even wennen maar als je dit door hebt is het geen enkel probleem meer. De motor presteert goed en heeft bovendien een zeer goede geluidsisolatie. Dit in combinatie met de 6-bak is het prima rijden. De automatische handrem is wel even wennen.
De binnenruimte is goed en ook de kofferbak is ruim voldoende.

Toch ook een paar kritischekant tekeningen.
De geleverde bluetooth carkit is bagger. Als je hiermee belt ben je onverstaanbaar. Hiervoor is contact opgenomen met de Peugeot dealer en die zegt dat het wachten is op een software update. Wanneer deze komt is nog niet bekend. Toch maar weer een "oortje" gekocht anders is bellen onmogelijk.
Een ander minpuntje is de overzichtelijkheid als je aan het rijden bent. In de voorste raamstijlen verdwijnen zomaar hele fietsers en ook het zicht schuin naar achteren is verre van goed door de brede raamstijlen.

Dus tot nu toe een hele fijne auto waar snel vele kilometers mee gereden zullen worden.

vervolg

Nu we 4 maanden verder zijn en inmiddels 28000km verder zijn kan ik melden dat de auto tot nu toe aan al mijn verwachtingen voldoet. Het verbruik is gemiddeld 1 op 18 wat ik toch wel netjes vind. Ook over het weggedrag ben ik nog altijd zeer tevreden. Het is een waar genot om onderweg te zijn met de auto. Vorige week naar Oostenrijk geweest en ook in de bergen kan de aito goed meekomen.
Het glazen dak is erg prettig maar ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat zosnel de zon er is het snel een kookpan wordt in de auto en het dak wordt dan snel dicht gedaan. Het Head Up Display was even wennen in het begin maar als je er eenmaal aan gewend bent gebruik je de klokken bijna niet meer.

problemen heb ik nog niet gehad of het moet zijn dat de carkit nog altijd niet echt goed werkt. Je bent niet echt goed verstaanbaar, zelfs niet na de software update.

Tot nu toe zeer tevreden over de auto !!

PRIVATE LEASE Peugeot 3008