Peugeot 207 XS Pack 1.6 HDiF 16V 110pk (2007)
Uitvoering | 207 XS Pack 1.6 HDiF 16V 110pk |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ervaring:
Ik mocht van mijn werkgever een nieuwe lease auto uitzoeken met natuurlijk een x lease bedrag. Ik heb eerst zitten kijken naar een Nissan Qashqai zeer mooie auto, lekker groot en stoer. Maar goed dan krijg je de keuze of een grote dure, kale auto voor veel geld of een kleinere auto met veel luxe voor minder geld. Vervolgens ben ik eens gaan kijken voor een Peugeot 207, omdat deze best volwassen oogst voor zijn klasse. Ik heb mijn keuze laten vallen op een 1.6 HDIf 110PK XS PACK 5-deur’s wegens zijn complete uitrusting, als extra opties heb ik een armsteun, afneembare trekhaak, MP3 speler en cruise control erbij genomen. Ik heb hem donderdag 3 mei opgehaald en was helemaal verliefd op deze mooie auto. Wat het eerste was wat opviel is fijne sportstoelen en het stuge onderstel heerlijk. Verder is het gewoon een mooi afgewerkte auto van binnen en buiten.
Ik heb er nu 1500km opzitten hij is dus net in gereden, ben hem nu lekker aan het proberen en wat mijn opvalt is zijn vermogen. Hij is heerlijk snel in elke versnelling ook laag in toeren trek hij vlot weg, en dat voor een auto die haast 1250KG weegt. Zijn wegligging is enorm goed. Dit is echt een top auto voor iemand die snel wil wezen, luxe en een niet al te groot prijs kaartje wil. Echt een aanrader.
Wat mij erg mee viel is dat de auto in mijn ogen vrij zuinig is. Ik doe ongeveer 8 tot 900KM met een tank diesel. (Gewoon rijgedrag maar wel lekker doorrijden)
Ik heb nog niet echt problemen gehad, alleen mijn linker achter portier schuurde de plastic delen tegen elkaar dat hoor je ook met het dicht doen van de deur. Reeds verholpen. Verder nog niks aan te merken.
UPDATE 15000KM:
Ik heb er nu 15000km op zitten en kom wat problemen tegen, zoals piepende remmen zeer irritant in de file net of je een oude auto heb. Verder kraakt het dashbord bij een hobbelige weg, vering links voor kraak als je over een drempel gaat met normale snelheid en achter hoor je ook gekraak. De prestatie van de auto begint me wat tegen te vallen hij was sneller in het begin en heeft soms wat moeite met door trekken. Over 5000KM krijgt hij zijn eerste beurt dan zullen de problemen wel opgelost worden en zal ik weer een update schrijven.