Peugeot 207 Féline 1.6 HDiF 16V 110pk (2008)

Uitvoering | 207 Féline 1.6 HDiF 16V 110pk |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Jammer van de elektronica
De meest luxe uitvoering van een Peugeot 207 van dit bouwjaar met een fijne, voor deze auto krachtige dieselmotor. Volop luxe en het panorama dak maakt het echt voren alsof je in een klasse hoger rijdt. Alleen die elektronica….
Uitvoering
Feline uitvoering is in dit bouwjaar de meest luxe uitvoering die te krijgen is. Je ziet ze bijna nooit in deze uitvoering. Groot panoramadak, gescheiden climate control, fijne luxe stoelen. Dit gecombineerd met een 1.6 HDI diesel met 110 pk en veel koppel maakt het een hele fijne auto. Deze auto zit eigenlijk in het b segment maar rijdt als een vol aangeklede c segment auto.
Motor en verbruik
Dikke motor voor zo’n kleine auto maakt van deze auto een hele fijne reisauto. Verbruik ligt hee laag, 4,5-5 liter per 100 km is normaal. Deze HDI motoren van Peugeot staan volgens mij niet bekend als de beste, je moet er wat geluk mee hebben. Wij hebben er geen problemen mee gehad.
Betrouwbaarheid
Ja hier wordt het verhaal minder fijn. Elektronica van deze generatie staat bij Peugeot niet best bekend, zo ook bij ons model. Uiteindelijk is dit ook de reden dat we hem weggedaan hebben, te onbetrouwbaar. Dashboard wat uit valt, elektronica die de motor aanstuurt gaat in nood loop etc etc. Helaas. Toch hebben we hierna wel weer een Peugeot gekocht, nu een 208.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Peugeot 207 XS 1.4-16V VTi (2008)

Test: Skoda Fabia - Suzuki Swift - Toyota Yaris - Peugeot 207 - Renault Clio - Seat Ibiza

Mini Cooper S – Peugeot 207 Turbo - Vergelijkende Test

Peugeot 207 XT 1.6 16V (2006) - Test