Peugeot 207 XS 1.6-16V (2006)

Uitvoering | 207 XS 1.6-16V |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Eerste Peugeot
In de zomer van 2019 moest ik op zoek naar een andere auto, deze 207 met ruim 2 ton op de teller stond hij de lokale garage te koop, zowel de binnenkant als de buitenkant zagen er echt nog heel goed uit voor een auto van die leeftijd, ook is de auto een ex lease auto, dus qua onderhoud leek het ook goed te zitten. Dus een afspraak gemaakt voor een proefrit.
Mijn vorige auto was een Starlet uit 1996, dus een wereld van verschil qua ruimte en vooral geluid, wat rijdt dit stil! Nu is dat bij mij al snel omdat ik toch vaak oude auto's heb gereden. Mijn enthousiasme won het van de vooroordelen over Franse auto's en ik kon deze auto een week later ophalen incl nieuwe APK.
Het eerste jaar heb ik echt probleemloos gereden, ik rijd tussen de 10 en 15K per jaar, voornamelijk woon/werk verkeer. De auto voelt degelijk aan vergeleken met de Starlet, gewoon een volwassen auto. Fijne stoelen, wel vind ik dat de auto wat traag op gang komt, maar goed, eenmaal op snelheid rijdt ie heerlijk stil.
Geen mogelijkheid om muziek te luisteren via mijn telefoon. Ik heb dit opgelost dmv een FM transmitter, dit werkt perfect!
Juni 2020: APK + kleine beurt
Het onderhoud na een jaar rijden viel mij reuze mee, de ruitenwissers voor zijn vervangen omdat deze op waren, verder geen bijzonderheden op het gebruikelijke onderhoud na. Kosten 250 euro
Deze winter (2020/2021) zijn zowel de accu als de dynamo binnen 5 maanden van elkaar vervangen, allebei weer nieuw. Dus die kunnen weer een paar jaar mee. Kosten rond de 500 euro.
Wat me wel opvalt is dat je de koplampen erg snel moet vervangen, dat kan ik prima zelf dus die kosten neem ik voor lief. Het verbruik is rond de 1 op 14. Problemen die ik veel heb gelezen over het hoge olieverbruik heb ik gelukkig niet. De auto bevalt nog steeds erg goed na er ruim 23K mee te hebben gereden. In juni 2021 moet ie voor een grote beurt, ik ben benieuwd...
Goedkoop maar met Bovag-garantie: deze verrassende occasions koop je voor €1.300-€1.900
Peugeot 207 XS 1.4-16V VTi (2008)
Test: Skoda Fabia - Suzuki Swift - Toyota Yaris - Peugeot 207 - Renault Clio - Seat Ibiza
Mini Cooper S – Peugeot 207 Turbo - Vergelijkende Test
Peugeot 207 XT 1.6 16V (2006) - Test

Heb zelf een 307 gehad met deze motor 8 jaar probleemloos mee gereden . bij 3 ton ingeruild voor een 308 met de beruchte 1.6 vti motor . Deze auto na net 3 jaar gehad te hebben van ellende weggedaan.
Wat een drama . Heb er toen wel spijt van gehad dat ik de 307 ingeruild had . Een goede auto inruilen voor een slechte auto maar ja weet alles maar van te voren .in ieder geval nog veel plezier met de 207 .

Wat betreft je lampjes, dat is een typisch Peugeot ding. Ik rijd nu mijn derde Peugeot, is nooit anders geweest, elke 3-6 maand een lamp kapot.
Heb wel een tip voor je: Osram 64210L. Dit zijn longlife lampjes, houden het 2 jaar uit in een Peugeot, kosten online maar een paar euro per stuk.

Weet iemand toevallig of het vervangen van de distributieriem bij deze moter een dure reparatie is?

Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.