Peugeot 207 XR 1.4 HDi (2007)

Peugeot 207 XR 1.4 HDi (2007)

Uitvoering207 XR 1.4 HDi
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Daar stond hij dan. Pikzwart te fonkelen in de volle zon in het Brabantse Diesen bij Vingerhoeds Peugeot. Een forse snuit en prachtige kont!
Met de verkoper e.e.a. doorgenomen en toen was het rijden maar.

Eerste kilometers onder de indruk van de knopjes, boardcomputer en ontbrekende zicht op de neus. De auto voelt volwassen aan, maar de wegligging, daar moest ik wel even aan wennen:
De elektronische stuurbekrachtiging lijkt soms eigenwijs te zijn zo rond de 70-100 km/u, echt hard door de bochten durfde ik (er toen nog) niet door. Maar dat is een kwestie van wennen, nu 200 km verder heb ik al wat meer vertrouwen in het kunstje van Peugeot. De remkrachtverdeler lijkt het bij hogere snelheden (120-140) en hard remmen beter te weten dan de bestuurder zelf: af en toe voel je de auto wel degelijk een kant op trekken en zichzelf dan weer corrigeren. Nu lijkt dat trouwens wel verdwenen. Heel anders remmen iig dan met mijn ’oude’ astra uit ’99 met enkel ABS.

De uitrusting is echt heerlijk: heerlijke stoelen, goed verstelbaar. Heerlijk kort versnellingspookje. Piepende handrem bij het eropzetten bij hogere snelheden, grote spiegels om de mooie dames achter me in de file ook goed te bekijken! Nadeel is wel dat die enkel mechanisch te verstellen zijn. Goed geluid ingebouwd. Ook achterin kan je fatsoenlijk zitten als je tenminste geen 1.90 bent.

De motor reageert steeds beter op mijn zware rechtervoet, voor je het weet zit je aan de 80, no problems.

500 km
Irritant getik vanachter het dashboard/boardcomputer..
Houdt minutenlang aan.
Verbruik tot op heden: 1:14,7 | voornamelijk stadsverkeer gereden